foto: ZUMAPRESS.com
Latvijas tenisistes Kingas kausa otrajā spēlē uzvar Ēģipti
Daniela VIsmane.
Citi sporta veidi
2023. gada 12. aprīlis, 16:31

Latvijas tenisistes Kingas kausa otrajā spēlē uzvar Ēģipti

Jauns.lv/LETA

Latvijas sieviešu tenisa izlase trešdien Antaljā Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas otrajā duelī uzvarēja Ēģipti.

Daniela Vismane, kura WTA rangā ieņem 299. vietu, ar rezultātu 6-1, 6-1 uzvarēja Sandru Samiru (WTA 455.), savukārt Diāna Marcinkēviča (WTA 395.) ar 7-6, 7-5 guva virsroku pār Azizu Abdelu (WTA 940.).

Nodrošinot panākumu ar 2-0, Latvijas tenisistes guva uzvaru arī duelī.

Dubultspēlē mačsacīkstes iznākumu vairs nevarēja izšķirt, tādējādi kortā devās Latvijas komandas jaunās spēlētājas Beatrise Zeltiņa un Adelina Lačinova, kuras ar 4-6, 6-2, 6-3 uzvarēja Mernu Refātu un Ranu Šerifu Ahmedu.

Sacensību pirmajā duelī Latvija ar 1-2 zaudēja Nīderlandei, ciešot neveiksmi jau pēc abām vienspēlēm.

Turpmākajās dienās Latvijas tenisistes A grupā spēlēs ar Turcijas un Ungārijas izlasēm. B grupā cīnīsies Zviedrija, Norvēģija, Serbija, Dānija, Bulgārija un Horvātija.

Grupu uzvarētājas uzreiz nodrošinās ceļazīmi uz "play off" kārtu, kurā iekļūs arī komanda, kas uzvarēs otro vietu ieguvēju savstarpējā duelī. Pārējās izlases aizvadīs mačus par vietām, divām vājākajām izkrītot uz Eiropas/Āfrikas otro grupu.

Latvijas izlases sastāvā ir valsts trešā rakete Daniela Vismane (WTA 299.), Diāna Marcinkēviča (WTA 395.), kā arī rangā neesošās juniores Beatrise Zeltiņa un Adelina Lačinova, kura ir pērnā gada "Junior Orange Bowl" U-14 turnīra čempione. Izlases kapteinis ir Adrians Žguns.

Latvijai šajā mačsacīkstē jāiztiek bez valsts vadošajām tenisistēm. Aļona Ostapenko (WTA 22.) nespēlē saslimšanas seku dēļ, Anastasija Sevastova ieturējusi pauzi karjerā, bet Darja Semeņistaja (WTA 224.) gatavojas profesionālā tenisa turnīriem. 

Pērn novembrī Latvijas tenisistes "play-off" kārtas duelī ar 2-3 zaudēja Austrijai, kas tādējādi iekļuva kvalifikācijas kārtā, nosūtot latvietes uz Eiropas/Āfrikas pirmo grupu.

Turnīrs Antaljā norisinās āra kortos ar māla segumu.