foto: AP/Scanpix
Anglijas futbola leģenda atklāj, no kā viņam paniski bail
Pols Gaskoins
Sporta zvaigznes
2023. gada 11. aprīlis, 19:00

Anglijas futbola leģenda atklāj, no kā viņam paniski bail

Jauns.lv

Bijušais Anglijas futbola izlases spēlētājs Pols Gaskoins atzinies, ka sirgst ar klaustrofobiju un baidās no tumsas, taču iemācījies kontrolēt savas bailes, vēsta “Daily Mail”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

55 gadus vecais Gaskoins piebilda, ka viņam konstatēti arī bipolāri afektīvi traucējumi. Savulaik psihes problēmu dēļ viņš aizrāvās ar alkoholu, par laimi, ar ārstu un terapijas palīdzību sekmīgi cīnās ar savām bailēm un atkarībām.

Viņa stāvoklis uzlabojies tiktāl, ka nolēmis piedalīties jaunajā “Channel 4” realitātes šovā “Baidos no tumsas” un astoņas dienas pavadīt pilnīgā tumsā noslēgtā telpā. “Es biju domājis, man vajag pavadīt astoņas dienas, vai tikšu galā? Nezināju, vai spēšu izciest šo pārbaudījumu. Taču pēc kāda laika pieradu,” viņš sacīja.

Skandālista un ekscentriķa slavu guvušais Pols Gaskoins, kuru fani iedēvēja par “Gazu”, spēlēja Anglijas izlasē no 1988. līdz 1998. gadam, aizvadot 52 spēles. Viņa pirmā profesionālā kluba “Newcastle United” vadītājs Gaskoinu savulaik nodēvēja par “Džordžu Bestu bez smadzenēm”.

Ilggadējais Mančestras “United” un Ziemeļīrijas izlases spēlētājs Džordžs Bests tiek uzskatīts par vieno no visu laiku labākajiem futbolistiem, kurš bija slavens ar savu brīnišķīgo spēles tehniku, pleiboja dzīvesveidu un draudzību ar “zaļo pūķi”. Vētrainais dzīvesveids viņu noveda kapā nieka 59 gadu vecumā 2005. gadā.