foto: FC Valmiera
"Valmieras" futbolisti septiņu vārtu spēlē uzvar Tukuma komandu
Valmieriešiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Džibrils Gejs, kurš spēlēja nozīmīgu lomu arī uzvaru nesošajos vārtos.
Futbols
2023. gada 6. aprīlis, 19:56

"Valmieras" futbolisti septiņu vārtu spēlē uzvar Tukuma komandu

Jauns.lv/LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas pērnā gada čempione "Valmiera" ceturtdien ceturtās kārtas mačā mājās ar 4:3 (1:2) uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus.

Valmieriešiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Džibrils Gejs, kurš spēlēja nozīmīgu lomu arī uzvaru nesošajos vārtos. Tukumniekiem divus vārtus guva Raivis Ķiršs.

Mača 11.minūtē tukumniekus vadībā ar negaidītu sitienu no tālienes izvirzīja Maksims Sidorovs, viesu futbolistam meistarīgi iegriežot bumbu vārtu stūrī. Puslaika otrajā pusē viesi nopelnīja tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu, kur 30.minūtē ar raidījumu stūrī realizēja Ķiršs.

Spēles 38.minūtē pēc Renāra Varslavāna piespēles gar vārtiem bumbu savos vārtos ievirzīja Tukuma komandas spēlētājs Kārlis Mikuļskis.

Tuvojoties otrā puslaika vidum, 57.minūtē abas komandas apmainījās vārtu guvumiem. Vispirms pēc Alvja Jaunzema piespēles ar sitienu no tuvas distances 2:2 panāca Gejs, bet pēc bumbas ievadīšanas spēlē tukumnieku uzbrukumā pirmais pie atlēkušās bumbas bija Ķiršs, daugavpilietim atjaunojot viesiem vadību.

Turpinājumā Niks Dusalijevs nopelnīja 11 metru soda sitienu uz Tukuma komandas vārtiem, kuru 61.minūtē Gejs realizēja - 3:3. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 16 minūtes, pēc Dusalijeva centrējuma soda laukumā Gejs sekmēja nākamo valmieriešu vārtu guvumu, jo pret viņu divcīņā spēlējušais Atis Ozols ieraidīja bumbu savos vārtos.

Spēles noslēgumā Sidorovs par otro dzelteno kartīti tika noraidīts no laukuma.

Vēl ceturtdien "Mežaparks SV" laukumā "Riga" futbolisti uzņems galvaspilsētā spēlējošo Ķekavas komandu "Auda".

Jau ziņots, ka trešdien debitante "Jelgava" izcīnīja savu otro uzvaru sezonā, ceturtās kārtas mačā mājās ar 2:0 pārspējot Salaspils "Super Nova" vienību, bet RFS ar tādu pašu rezultātu pieveica "Liepājas" futbolistus.

Piektdien kārtas noslēgumā "Metta" tiksies ar "Daugavpili".

Turnīra tabulas augšgalā ar astoņiem punktiem četrās cīņās ir RFS, tālāk seko trijās un četrās spēlēs septiņus punktus guvušās "Riga" un "Valmiera", seši punkti ir "Audai" un četras cīņas aizvadījušajai "Jelgavai". Tabulas otrajā daļā pa trim punktiem ir divas spēles nospēlējušajai "Metta" komandai, kā arī trīs cīņas aizvadījušajām "Liepājai" un "Daugavpilij" un četrus dueļus nospēlējušajām "Tukums 2000"/"Telms" un "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.