foto: AFP/Scanpix
Izlozēti Čempionu līgas ceturtdaļfināla pāri; savā starpā jāspēlē diviem itāļu klubiem
UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pāru izlozes rezultāti.
Futbols
2023. gada 17. marts, 13:45

Izlozēti Čempionu līgas ceturtdaļfināla pāri; savā starpā jāspēlē diviem itāļu klubiem

Jauns.lv/LETA

Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras "City" Čempionu līgas ceturtdaļfinālā tiksies ar Minhenes "Bayern", bet Madrides "Real" tiksies ar Londonas "Chelsea", tika noskaidrots piektdien izlozē Nionā.

Ceturtdaļfinālos gaidāmi šādi pāri: "Real" - "Chelsea", Mančestras "City" - "Bayern", Lisabonas "Benfica" - Milānas "Inter" un "AC Milan" - "Napoli".

Pirmās spēles tiks aizvadītas komandu laukumos, kuras pāros izlozētas pirmās.

Cīņas notiks 11./12. un 18./19.aprīlī.

Tika veikta arī pusfinālu izloze. Tajos pirmo spēli mājās pret "Benfica" - "Inter" pāra uzvarētāju aizvadīs stiprākie "AC Milan" - "Napoli" duelī, bet "Real" - "Chelsea" cīņas uzvarētāja tiksies ar spēcīgāko Mančestras "City" - "Bayern" duelī.

Pusfināli notiks 9./10. un 16./17.maijā.

Visvairāk šajās sacensībās uzvarējusī komanda "Real", kura ir arī pašreizējā kausa glabātāja, tiksies ar divkārtējo čempioni "Chelsea", kura sacensībās uzvarēja pirms diviem gadiem.

Madridieši šosezon uzvaru svinējuši sešās no astoņām spēlēm, vēl reizi spēlējot neizšķirti. Viņi iesituši 21 "golu", bet ielaiduši astoņus vārtus. Londonas vienība ir uzvarējusi piecās, bet zaudējusi divās spēlēs, sakrājot vārtu starpību 12:5.

"Benfica", kura turnīrā uzvarēja 1961. un 1962.gadā, šosezon vēl nav zaudējusi, svinot sešas uzvaras un sakrājot vārtu starpību 23:8. Tās pretiniece "Inter" ir trīskārtēja sacensību uzvarētāja, pēdējoreiz kausu virs galvas ceļot 2010.gadā. Bilance šosezon pagaidām nav izcila - četras uzvaras un pa diviem zaudējumiem un neizšķirtiem, kā arī vārtu starpība 11:7.

2021.gada finālā tautiešiem zaudējusī Mančestras "City", kura šajā sezonā vēl nav zaudējusi, izcīnot piecas uzvaras un sakrājot vārtu starpību 22:3, joprojām ir savas pirmās uzvaras gaidās. Tikmēr "Bayern", kas uzvarējusi sešos no 11 līgas fināliem, triumfējot arī 2020.gadā, un kuru tās pārstāvji jau nodēvējuši par spēcīgāko komandu šā gada turnīrā, ir uzvarējusi visās astoņās spēlēs, sakrājot vārtu starpību 21:2.

Šo dueli var nosaukt par finālu pirms fināla, taču vienai no abām komandām turnīrs beigsies divas spēles pirms fināla.

Visbeidzot divu Itālijas klubu pārī otra titulētākā turnīra komanda "AC Milan", kura uzvarējusi septiņos no 11 fināliem, pēdējoreiz uzvaru svinot 2007.gadā, tiksies ar vienīgo no astoņām komandām, kura finālā vēl nav spēlējusi, - "Napoli".

Tomēr tieši Neapoles klubs līdz šim spēlējis pārliecinošāk, svinot septiņas uzvaras un reizi zaudējot, kā arī sakrājot vārtu starpību 25-6. Milānas klubs četrreiz ir uzvarējis un divreiz spēlējis neizšķirti, gūstot 13 vārtus un ielaižot septiņus.

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

Šosezon fināls plānots 10.jūnijā Stambulā, Turcijā.