foto: LETA
Ābolam rezultatīva piespēle "Orebro" uzvarā; Smirnovam vārti zaudējumā
Rodrigo Ābols.
Hokejs
2023. gada 2. marts, 23:27

Ābolam rezultatīva piespēle "Orebro" uzvarā; Smirnovam vārti zaudējumā

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols ceturtdien Jēvlē atzīmējās ar rezultatīvu piespēli viņa un Riharda Mareņa pārstāvētās "Orebro" komandas uzvarā Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) izbraukuma mačā.

Erebrū hokejisti viesos pagarinājumā ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0) pieveica Jēvles "Brynas".

Ābols rezultatīvi piespēlēja trešajā minūtē vairākumā, Ēmilam Larsonam panākot 1:0.

Uzbrucējs 15 minūtēs un 37 sekundēs laukumā vienreiz meta pa vārtiem, uzvarēja pusē no astoņiem iemetieniem, pielietoja divus spēka paņēmienus un cīņu beidza ar +/- rādītāju -1.

Marenis laukumā atradās vien 33 sekundes, statistikas ailītes neizceļoties.

Ābols šosezon 48 mačos atzīmējies ar 19 gūtiem vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli, bet Marenis 16 aizvadītajās spēlēs ticis pie viena vārtu guvuma.

Ar 78 punktiem 49 mačos "Orebro" turnīra tabulā ieņem ceturto vietu 14 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā Kārlstades "Farjestad" finālā pieveica "Lulea" vienību.

Savukārt Deniss Smirnovs ceturtdien Šveices hokeja virslīgas (NL) spēlē guva vārtus, taču tas neglāba viņa un Sanda Smona pārstāvēto Ženēvas "Servette" no neveiksmes, kamēr citā spēlē Oskars Lapinskis tika pie rezultatīvas piespēles Langnavas "Tigers" zaudējumā.

"Servette" viesos ar rezultātu 1:6 (1:1, 0:3, 0:2) piekāpās "Zug" vienībai.

Smirnovs izcēlās ar precīzu metienu pirmās trešdaļas izskaņā, izlīdzinot rezultātu. Viņš šajā mačā laukumā bija 12 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, uzvarēja četros no pieciem iemetieniem un sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Smons uz ledus pavadītajās sešās minūtēs un 14 sekundēs bloķēja vienu metienu un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Citā mačā "Tigers", kuras rindās savu debijas maču NL aizvadīja Haralds Egle, savā laukumā ar rezultātu 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) zaudēja "Bern" hokejistiem.

Lapinskis asistēja komandas vienīgajā vārtu guvumā pirmajā trešdaļā, palīdzot panākt neizšķirtu 1:1. Viņš kopā uz ledus pavadīja 12 minūtes un 41 sekundi un vienu reizi pats meta pa pretinieku vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Egle laukumā bija 18 minūtes un 57 sekundes, no kurām četras minūtes un 18 sekundes spēlēja vairākumā, un uz ledus pavadītajā laikā viņš atzīmējās statistikā ar trīs metieniem pa vārtiem, trīs bloķētiem metieniem, noslēdzot maču ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Vēl Ivara Punnenova un Ronalda Ķēniņa "Lausanne" izbraukumā ar rezultātu 1:8 (0:2, 0:2, 1:4) atzina "Biel-Bienne" pārākumu.

Punnenovs sāka maču uz rezervistu soliņa, taču pēc mājinieku trešajiem gūtajiem vārtiem 36.spēles minūtē nomainīja Ētu Laurikainenu. Latvijas vārtsargs, sargājot "Lausanne" vārtus nepilnas 25 minūtes, atvairīja piecus no desmit pretinieku metieniem. Ķēniņš palika ārpus pieteikuma šajā mačā.

Šveices čempionāta otra labākā komanda ir "Servette", kas 51 mačā izcīnījusi 98 punktus, "Lausanne" ar 71 punktu ieņem astoto pozīciju, bet "Tigers" ar 60 punktiem ir priekšpēdējā starp 14 komandām.

Iepriekšējā sezonā NL otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Zug" hokejisti, kuri finālsērijā ar 4-3 pieveica Cīrihes "Lions".