Jaunākajās NHL drafta prognozēs iekļauti trīs Latvijas hokejisti
Visaugstāk ar 80.numuru novērtēts Norvēģijas klubā Stavangeras "Oilers" spēlējošais uzbrucējs Rūdolfs Balcers
Hokejs
2015. gada 9. aprīlis, 11:11

Jaunākajās NHL drafta prognozēs iekļauti trīs Latvijas hokejisti

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) centralizētās skautu sistēmas šī gada jauno spēlētāju pēdējās oficiālajās drafta prognozēs tiek minēti trīs Latvijas hokejisti.

No Ziemeļamerikā spēlējošajiem hokejistiem rangā neviens Latvijas pārstāvis nav atrodams, bet Eiropas hokeja pārstāvju vidū ir divi aizsargi un viens uzbrucējs.

Visaugstāk ar 80.numuru novērtēts Norvēģijas klubā Stavangeras "Oilers" spēlējošais uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš regulārā čempionāta turnīrā pieaugušo komandas sastāvā ir aizvadījis 36 cīņas, gūstot astoņus vārtus un izdarot 13 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas spēlēs latviešu uzbrucējs ir aizvadījis divus mačus, kuru laikā guvis vienus vārtus un izdarījis vienu piespēli.

Tāpat Balcers aizvadījis 15 spēles Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvā, kuru laikā guvis četrus vārtus un izdarījis piecas rezultatīvas piespēles, bet U-18 valstsvienībā uzbrucējam trīs mačos trīs precīzi metieni un viena piespēle.

Savukārt 100.pozīcijā ir Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba "Rīga" aizsargs Kārlis Čukste. Regulārajā čempionātā Čukste aizvadījis 56 spēles, kuru laikā guvis septiņus vārtus un izdarījis astoņas rezultatīvas piespēles. Latvijas U-20 izlases sastāvā Čukstem 15 cīņās divi precīzi metieni un viena piespēle.

Tikmēr 112.vietā ierindojas Norvēģijas čempionāta klubā "Lorenskog" spēlējošais aizsargs Maksims Ponomarenko, kurš šajā sezonā pieaugušo komandas sastāvā aizvadījis 13 mačus, bet ar rezultativitātes punktiem nav izcēlies. Latvijas U-20 valstsvienības sastāvā aizsargam 15 cīņās gūti vārti un rezultatīva piespēle, bet U-18 izlasē Ponomarenko trīs spēles vienu reizi rezultatīvi piespēlējis.

Šī gada NHL drafts risināsies 26. un 27.jūnijā Floridā.

Pērnā gada NHL draftā latviešu vārtsargu Elvi Merzļikinu trešajā kārtā ar kopējo 76.numuru izvēlējās Kolumbusas "Blue Jackets" vienība, bet uzbrucēju Edgaru Kuldu septītajā kārtā ar kopējo 193.numuru izvēlējās Arizonas "Coyotes" komanda.

Kopumā spēcīgākajā pasaules hokeja līgā draftēts ticis 31 Latvijas hokejists.

Draftēšana NHL komandās negarantē līguma noslēgšanu. Statistika liecina, ka 60% no draftētajiem spēlētājiem tā arī neaizvada nevienu NHL spēli.

LETA / Foto: Twitter.com