Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Teitumam NBA Zvaigžņu spēļu rezultativitātes rekords; "Lebrona komandai" pirmais zaudējums
foto: USA Today Sports
Džeisons Teitums ar Kobes Braienta vārdā nosaukto trofeju.
Basketbols

Teitumam NBA Zvaigžņu spēļu rezultativitātes rekords; "Lebrona komandai" pirmais zaudējums

Jauns.lv/LETA

Bostonas "Celtics" kluba spēlētājs Džeisons Teitums svētdien kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles rekordistu, gūstot 55 punktus, bet "Jaņņa komanda" ar 184:175 (46:46, 53:46, 59:49, 26:34) pārspēja "Lebrona komandu".

Teitumam NBA Zvaigžņu spēļu rezultativitātes rekor...

Teitums arī tika atzīts par Visu zvaigžņu spēles vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Iepriekšējais NBA "All Star" spēles rezultativitātes rekords piederēja Entonijam Deivisam, kurš 2017. gadā guva 52 punktus.

"Tas nozīmē ļoti daudz," pēc spēles sacīja Teitums. "Jūs domājat par visām leģendām un lieliskajiem spēlētājiem, kuri ir piedalījušies šajā spēlē, un, godīgi sakot, rekordi ir radīti, lai tos pārspētu. Ceru to noturēt pēc iespējas ilgāk, bet esmu pārliecināts, ka pēc pāris gadiem kāds atnāks un mēģinās to labot".

Teitams laboja arī vienā ceturtdaļā gūto punktu rekordu, trešajā spēles nogrieznī atzīmējoties ar 27 punktiem. Kopumā mačā "Celtics" spēlētājs grozā raidīja 12 no 13 divpunktu metieniem, desmit no 18 tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, kā arī izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.

Uzvarētāju rindās 40 punktus guva Donovans Mičels, bet 26 - Damians Lilards. Tikmēr pretējā komandā rezultatīvākais ar 35 punktiem bija Džeilens Brauns, bet pa 32 punktiem katrs guva Kairijs Ērvings un Žoels Embīds.

Lebrona Džeimsa komanda pirmo reizi cieta zaudējumu NBA Visu zvaigžņu spēlē, iepriekš uzvarot sešas reizes. Tikmēr Jaņņa Adetokunbo vienībai šī bija pirmā uzvara trīs spēlēs.

Komandu kapteiņi šoreiz zvaigžņu spēli līdz galam neaizvadīja. Adetokunbo plaukstas locītavas traumas dēļ laukumā bija vien neilgu brīdi pirmajā ceturtdaļā un guva divus punktus, kamēr Džeims sasita roku un laukumā neatgriezās pēc otrās ceturtdaļas, kopumā gūstot 13 punktus.

Tikmēr sestdien notikušajā "slam dunk" konkursā uzvarēja G līgā spēlējošais aizsargs Maks Maklangs, kurš ir Filadelfijas "76ers" paspārnē.

24 gadus vecais amerikānis NBA aizvadījis divas spēles pagājušajā sezonā Čikāgas "Bulls" un Losandželosas "Lakers" sastāvos. Pirms šīs sezonas "76ers" ar 1,88 metrus garo basketbolistu noslēdza divvirzienu līgumu un patlaban viņš spēlē G līgas vienībā Delavēras "Coats".

Maklangam uzvaru atnesa bumbas trieciens grozā no augšas pēc 540 grādu pagrieziena. Basketbolists par trīs no četriem saviem "dankiem" nopelnīja maksimālos 50 punktus, fināla duelī ar 100:98 uzvarot Treju Mērfiju no Ņūorleānas "Pelicans".

"Esmu ļoti laimīgs un pateicos NBA par sniegto iespēju," pēc uzvaras teica Maklangs.

Vēl sestdien tālmetienu konkursā nepārspēts bija Damjans Lilards no Portlendas "Trail Blazers", bet meistarības konkursā uzvarēja komanda "Jazz", kuras sastāvā bija Zvaigžņu spēles saimnieces Jūtas "Jazz" pārstāvji Džordans Klārksons, Volkers Keslers un Kolins Sekstons.

Savukārt uzlēcošo zvaigžņu spēlē, kurā piedalījās NBA pirmo otro sezonu spēlējošie basketbolisti, par vērtīgāko tika atzīts "Pelicans" saspēles vadītājs Hosē Alvarado.

NBA regulārais čempionāts atsāksies ceturtdien.