Britu futbola akadēmijā miris jaunietis, kuru savulaik ar bērnu komandu izglāba no pārplūdušas Taizemes alas
Duangpečs Promtheps preses konferencē pēc savas komandas izglābšanas 2018. gadā
Sporta zvaigznes
2023. gada 15. februāris, 17:04

Britu futbola akadēmijā miris jaunietis, kuru savulaik ar bērnu komandu izglāba no pārplūdušas Taizemes alas

Jauns.lv

Lielbritānijas futbola akadēmijā pēkšņi miris taizemiešu jaunietis, kurš savulaik bija viens no applūdušā alā iesprostotajiem bērnu futbolkomandas spēlētājiem. Toreiz viņu glābšanai ar pamirušu sirdi sekoja visa pasaule.

Publiskoti pirmie attēli: šie ir zēni, kurus izglāba no applūdušās alas Taizemē

gallery icon
8

17 gadus veco Duangpeču Promthepu svētdien bez samaņas atrada kopmītnē Lesteršīrā un otrdien viņš slimnīcā nomira, vēsta BBC. Pagaidām nav zināms nāves cēlonis, bet Lesteršīras policija neuzskata to par aizdomīgu. Savukārt Taizemes mediji vēsta, ka jaunietim bija galvas trauma.

Pērn viņš iestājās vietējā futbola akadēmijā, īstenojot savu seno sapni.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 2018. gada vasarā no applūdušās alas Taizemē tika izglābti divpadsmit zēni un viņu futbola treneris, kas bija iesprostoti pazemē deviņas dienas pilnīgā tumsā un bez pārtikas. Līdz pat pēdējam mirklim nebija zināms, vai iesprostotie izdzīvos.

Taizemē alā iesprostoto bērnu un trenera glābšanas darbi

gallery icon
27

Komandas meklēšanā iesaistījās līdz pat 10 tūkstošiem cilvēku un vairāk nekā 100 nirēju. Glābšanas operācijā dzīvību zaudēja viens nirējs.

Kamēr puikas atradās pazemē, 25 gadus vecais treneris viņus apmācīja meditācijā, lai viņi saglabātu mieru un pēc iespējas mazāk tērētu pieticīgās gaisa rezerves.

Promtheps bija šīs komandas kapteinis un pazemē viņš sagaidīja savu 13. dzimšanas dienu. Zēna smaidošā seja lāpu gaismā bija viens no glābšanas operācijas aizkustinošākajiem mirkļiem.