foto: Edija Pālens/LETA
Ķēniņam divas soda minūtes uzvarētā Šveices čempionāta spēlē
Latvijas hokejists Ronalds Ķēniņš.
Hokejs
2023. gada 1. februāris, 08:53

Ķēniņam divas soda minūtes uzvarētā Šveices čempionāta spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš otrdien Šveices hokeja virslīgas (NL) izbraukuma spēlē nopelnīja divas soda minūtes un palika bez rezultativitātes punktiem, bet viņa un vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā "Lausanne" vienība viesos pieveica "Bern" komandu.

Lozannas klubs izbraukumā bija pārāks ar 4:1 (0:0, 2:0, 2:1), tiekot pie ceturtās uzvaras pēc kārtas.

Punnenovs palika uz rezervistu soliņa, bet Ķēniņš laukumā pavadīja 17 minūtes un 51 sekundi, nopelnīja noraidījumu, metienus pa vārtiem neizpildīja, bet spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon Ķēniņš NL aizvadījis 36 spēles, kurās guvis trīs vārtus, atdevis divas rezultatīvas piespēles, nopelnījis 30 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -2.

Citā NL mačā sesto uzvaru pēc kārtas izcīnīja uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas mājās ar 3:2 (1:0, 0:0, 2:2) apspēlēja Rapersvilas Jonas "Lakers".

Smirnovs laukumā pavadīja vienu minūti un 51 sekundi, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu, bet Smons palika uz rezervistu soliņa.

Smirnovs 36 mačos šosezon iekrājis piecus (2+3) punktus, bet Smons 15 NL spēlēs ar rezultativitāti nav izcēlies.

Tikmēr uzbrucēja Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers", spēlējot izbraukumā, pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (2:2, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Cīrihes "Lions".

Lapinskis laukumā bija 62 sekundes un statistikas ailītēs neatzīmējās, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Lapinska kontā šajā sezonā Šveices čempionātā 36 spēlēs ticis pie vieniem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Šveices čempionāta kopvērtējumā "Servette" ar 88 punktiem 42 spēlēs ieņem pirmo vietu, "Tigers" ar 53 punktiem ir 12. pozīcijā, bet "Lausanne" kontā 43 mačos ir 51 punkts un 13. vieta 14 komandu vidū.

Iepriekšējā sezonā NL otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Zug" hokejisti, kuri finālsērijā ar 4-3 pieveica Cīrihes "Lions".