Bertāna un Kuruca "Real Betis" zaudē Spānijas čempionāta spēlē
foto: Mario Diaz Rasero / Medialys Ima/ Vida Press
Latvijas basketbolists Dairis Bertāns.
Basketbols
2022. gada 10. decembrī, 21:30

Bertāna un Kuruca "Real Betis" zaudē Spānijas čempionāta spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolistu Daira Bertāna un Rodiona Kuruca pārstāvētā Seviljas "Real Betis" sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā piedzīvoja neveiksmi, kamēr Fuenlavradas "Carplus" ar Rodiju Mačohu sastāvā arī cieta zaudējumu.

Bertāna un Kuruca "Real Betis" zaudē Spānijas čemp...

Seviljas vienība izbraukumā ar rezultātu 72:76 (18:20, 8:24, 23:15, 23:17) atzina Mursijas UCAM pārākumu.

Bertāns laukumā pavadītajās 20 minūtēs un 32 sekundēs, realizējot vienu no septiņiem tālmetieniem, guva trīs punktus, kā arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, nopelnīja trīs piezīmes, sakrāja +/- rādītāju +3 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu -5.

Kurucs tikmēr spēlēja 17 minūtes un divas sekundes un, precīzi izpildot divus soda metienus, tika pie diviem punktiem. Viņš statistikā atzīmējās arī ar četrām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva piecas kļūdas, nopelnīja vienu piezīmi, izprovocēja divus sodus, tika pie +/- rādītāja -7 un efektivitātes koeficienta trīs.

Visu komandu no neveiksmes neglāba Šenons Evanss, kurš izcēlās ar 27 punktiem un desmit rezultatīvas piespēles, kamēr mājinieku rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Nemanja Radovičs.

Savukārt Fuenlavradas komanda savā laukumā ar rezultātu 85:117 (21:35, 16:21, 25:27, 23:24) zaudēja Malagas "Unicaja".

Mačoha laukumā bija deviņas minūtes un 46 sekundes, kuru laikā punktus neguva, taču tika pie divām atlēkušajām bumbām un vienas piezīmes, sakrāja +/- rādītāju -11 un efektivitātes koeficientu -2.

Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar septiņiem panākumiem desmit mačos turnīra tabulā ieņem sesto vietu, Fuenlavradas komanda ar bilanci 3-8 atrodas 14. pozīcijā, bet "Real Betis" ar diviem panākumiem 11 spēlēs ierindojas 18.pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".