foto: AP/Scanpix
Katarā notikusi traģēdija; FIFA pauž “dziļas skumjas” par bojāgājušo
Migranti kriketa stadionā Dohā uz lielā ekrāna vēro Pasaules kausa spēli
Futbols
2022. gada 8. decembris, 16:36

Katarā notikusi traģēdija; FIFA pauž “dziļas skumjas” par bojāgājušo

Jauns.lv

Katarā notiekošajā Pasaules kausā noticis kāds nelaimes gadījums, kurā gājis bojā filipīniešu strādnieks, kurš apkalpojis Saūdas Arābijas valstsvienības treniņu bāzes vietu.

Publiski netiek izpausts nāves datums un veids, kā noticis negadījums, tiek ziņots vien, ka vīrietis miris, nokrītot no liela augstuma. Izdevums “The Athletic” ziņo, ka traģiskais atgadījums noticis grupu turnīra laikā – noprotams, ka no 20. novembra līdz 2. decembrim.

Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) paudusi “dziļas skumjas” par notikušo. “FIFA ir dziļās skumjās par šo traģēdiju, un mūsu domas un līdzjūtība ir veltīta bojāgājušā ģimenei,” teikts FIFA paziņojumā.

Vai lielās naudas vērts? Pasaules kausa fanu ciematiņš Katarā

gallery icon

Savukārt turnīra izpildkomiteja paziņojusi, ka viesstrādnieks veicis pienākumus, kas nav atbilduši viņa kompetencei, turklāt vietā, kas neietilpa viņa jurisdikcijā.

Kataras varasiestādes sākušas izmeklēšanu par notikušo, un FIFA esot tiešā komunikācijā ar drošībsargiem par izmeklēšanas gaitu un sola ziņot par rezultātiem.

Pasaules kausā Katarā alus tiek dzerts uz nebēdu

Pasaules kausā Katarā, neraugoties uz stingro likumdošanu, alus tiek dzerts uz nebēdu.

gallery icon

Migrantu strādnieku jautājums ir viens no lielākajiem skandāliem, kas aizēnojis Katarā notiekošā Pasaules kausa norisi. Britu izdevums “Guardian” vēsta, ka laikā no Pasaules kausa infrastruktūras būvniecības sākuma (2010. gads - brīdī, kad tika pie iespējas rīkot meistarsacīkstes) Katarā gājuši bojā vairāk nekā sešarpus tūkstoši viesstrādnieku.

Katara. Ikdienas ainiņas

gallery icon

Kataras varasiestādes šādu informāciju kategoriski noliedz, apgalvojot, ka Pasaules kausam nepieciešamo būvju celtniecībā konstatēti vien trīs nāves gadījumi, bet vēl 37 gadījumi ar darbu nesaistītās situācijās.

Milzīgas darba stundas neiedomājamā svelmē, dzeramā ūdens un pārtikas nepieejamība, piesārņojums, antisanitāri apstākļi un nepietiekamas darba drošības prasības tiek minēti kā galvenie riski miljoniem Vidusāzijas un Āfrikas viesstrādnieku, kas ieradušies vienā no pasaules bagātākajām valstīm peļņas nolūkos. Patiesībā ēšanas un dzīvošanas izmaksas lielai daļai nav ļāvušas tikt pie kārotās milzu peļņas, bet gan iedzīvoties nopietnās veselības problēmās.