foto: EPA/Scanpix
Ar Punnenova 34 atvairītiem metieniem nepietiek uzvari Šveices čempionāta mačā
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Ivars Punnenovs.
Hokejs
2022. gada 2. decembris, 11:32

Ar Punnenova 34 atvairītiem metieniem nepietiek uzvari Šveices čempionāta mačā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Ivars Punnenovs ceturtdien atvairīja 34 metienus Šveices hokeja virslīgas (NL) spēlē, taču neglāba viņa un uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto "Lausanne" komandu no zaudējuma.

"Lausanne" savā laukumā ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) piekāpās "Biel-Bienne" hokejistiem.

Latvijas vārtsargs šajā sezonā 22 mačos vidēji ielaidis 2,77 ripas un atvairījis 91,6% metienu, ieņemot vietas līgas labāko vārtsargu desmitniekā šajā statistikas rādītājā.

Ķēniņš ceturtdien laukumā bija 12 minūtes un 49 minūtes, no kurām divas minūtes un 15 sekundes spēlēja mazākumā, un statistikā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem, diviem diviem bloķētiem metieniem un diviem zaudētiem iemetieniem, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" izbraukumā ar rezultātu 3:5 (2:0, 0:2, 1:3) atzina "Bern" vienības pārākumu.

Lapinskis uz ledus bija 13 minūtes un 13 sekundes, no tām spēlējot minūti un 17 sekundes vairākumā, un izcēlās ar vienu metienu pa pretinieku vārtiem un vienu bloķētu metienu, sakrājot neitrālu lietderības koeficientu.

Vēl uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette" mājas spēlē ar rezultātu 2:4 (0:0, 1:1, 1:3) zaudēja "Zug".

Smons spēlēja 5 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā pa vienai reizei meta pa vārtiem un bloķēja metienu, bet Smirnovs, lai gan bija spēles pieteikumā, laukumā nedevās.

Turnīra tabulā līdervienība ir "Servette", kas 26 mačos izcīnījusi 56 punktus, "Tigers" ar 31 punktu 26 spēlēs ieņem 11. vietu, bet "Lausanne" ar 31 punktu 27 spēlēs atrodas par vienu pozīciju zemāk.

Iepriekšējā sezonā NL otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Zug" hokejisti, kuri finālā ar 4-3 pieveica Cīrihes "Lions".