Latvijas izlases basketboliste Putniņa karjeru turpinās Francijā
Aija Putniņa Eiropas čempionāta kvalifikācijā bija Latvijas izlases līdere.
Basketbols
2015. gada 24. aprīlis, 16:15

Latvijas izlases basketboliste Putniņa karjeru turpinās Francijā

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Aija Putniņa nākamajā sezonā pārstāvēs Francijas čempionāta komandu Nantes "Reze", apstiprina klubs.

Iepriekšējo sezonu 27 gadus vecā uzbrucēja sāka Ungārijas klubā Pēčas "Pinkk 424", bet gadumijā pārcēlās uz Itāliju, kur spēlējusi jau iepriekš. Putniņa pievienojās San Martino di Lupari "Fila" komandai, sezonas atlikušajā daļā katrā no mačiem izceļoties ar vidēji 13,4 punktiem un 8,2 atlēkušajām bumbām, būdama viena no vienības līderēm.

Putniņai šī ir atgriešanās Francijā, jo viņa šīs valsts klubus pārstāvēja no 2009. līdz 2011.gadam.

Basketbolistes karjeru Putniņa uzsāka "TTT Rīga" kluba sistēmā, bet pēc tam četrus gadus spēlēja ASV. Pēc atgriešanās Eiropā spēka uzbrucēja 2008./2009.gada sezonā pievienojās Spānijas komandai Barselonas "Olesa Espanyol", turpinājumā divas sezonas pavadīja Francijā, pārstāvot "USO Mondeville" un "Arras" vienības, bet 2011./2012.gada sezonā spēlēja Lietuvas spēcīgākajā komandā Kauņas "Viči-Aištes", triumfējot uzreiz trijos dažādos turnīros. Savukārt 2012./2013.gada sezonā Putniņa bija viena no Spānijas vienības "UNB Obenasa" līderēm.

Savukārt iepriekšējā sezonā Putniņa spēlēja Itālijas komandā Umbertides "Acqua&Sapone", palīdzot tai sasniegt nacionālā čempionāta pusfinālu.

Pērnvasar Putniņa bija viena no valstsvienības līderēm Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, palīdzot izlasei kvalificēties šogad gaidāmajām kontinenta meistarsacīkstēs. Arī šobrīd basketboliste ir starp izlases kandidātēm, kuras cīnīsies par iespēju doties uz Eiropas čempionātu.

Šo sezonu "Reze" komanda ar 26 uzvarām 37 spēlēs noslēdza Francijas čempionāta kopvērtējuma astotajā vietā, bet vēlāk sekojošajā cīņā par 5.-8.pozīciju turnīrā izcīnīja sesto vietu.

Vēl 2012./2013.gada sezonā šajā komandā spēlēja arī latviete Gunta Baško-Melnbārde.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA