foto: ©Massimiliano MIGLIORATO/CPP/IPA/ Vida Press
Par pāvesta Franciska ceļgaliem rūpējas Madrides "Atletico" galvenais ārsts. Pacients esot spītīgs
Kopš maija 85 gadus vecais Francisks ceļgalu slimības dēļ bieži ir manīts, izmantojot ratiņkrēslu vai spieķi.
Futbols
2022. gada 22. novembris, 16:55

Par pāvesta Franciska ceļgaliem rūpējas Madrides "Atletico" galvenais ārsts. Pacients esot spītīgs

Jauns.lv

Spānijas futbola komandas Madrides "Atletico" galvenais ārsts raksturojis pāvestu Francisku kā "ļoti burvīgu un ļoti spītīgu" pacientu pēc tam, kad Vatikāns viņam uzticējis pāvesta ilgstošo ceļgalu problēmu risināšanu.

Izcilais sporta ārsts Hosē Marija Viljalons par futbolistiem šai komandā rūpējas kopš 1995. gada.

Kopš maija 85 gadus vecais Francisks ceļgalu slimības dēļ bieži ir manīts, izmantojot ratiņkrēslu vai spieķi. Vatikāns nav atklājis, kāda tieši ir pāvesta problēma, bet Viljalons pastāstījis, ka viņš tika aicināts "uzlabot mobilitāti un apturēt artrītu", izvairoties no operācijas.

Pāvests Francisks pēc operācijas uzrunā ticīgos no slimnīcas balkona

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks svētdien, nedēļu pēc resnās zarnas operācijas, pirmo reizi parādījās sabiedrībā.

gallery icon

Viljalons Spānijas radio "Cope" pastāstīja, ka, pirmo reizi runājot ar pāvestu, viņš bijis "ļoti uztraucies", jo viņš izjuta spiedienu nodrosināt, ka pasaulslavenā personība atgūst formu. Francisks skaidri norādījis, ka nevēlas operāciju pēc tam, kad 2021. gada jūlijā viņam izoperēta resnā zarna.

"Pāvests Francisks ir ļoti jauks, bet ļoti spītīgs pacients tādā ziņā, ka ir ķirurģiskas manipulācijas, kuras viņš nevēlas. Viņam ir jāpiedāvā konservatīvāka ārstēšana," piebilda Viljalons.

Pāvests neesot parasts pacients, jo viņa ārstēšana ir sarežģīta viņa aizņemtā grafika dēļ. "Bet es esmu optimistisks. Pāvestam var palīdzēt," saka ārsts.

Levits ar kundzi viesojas pie pāvesta Franciska

gallery icon

Zināms, ka pāvests Francisks šī gada jūlija sākumā atcēla ceļojumu uz Dienvidsudānu tieši ceļgala problēmu dēļ, bet vēlāk tajā pašā mēnesī devās uz Kanādu, kur parādījās jau ratiņkrēslā. Viņš toreiz teica, ka slimības dēļ vairs nevar ceļot tik aktīvi, kā agrāk.