foto: imago/HMB-Media
Bijušais BK "Ventspils" basketbolists kļuvis par ziemeļmaķedonieti
Tīdžejs Šortss Krailsheimas "Merlins" kreklā.
Basketbols
2022. gada 1. novembris, 16:07

Bijušais BK "Ventspils" basketbolists kļuvis par ziemeļmaķedonieti

Jauns.lv/LETA

Amerikā dzimušais Bonnas "Telekom Baskets" aizsargs Tīdžejs Šortss ir saņēmis Ziemeļmaķedonijas pasi un pievienosies valsts izlasei 2025.gada Eiropas basketbola čempionāta priekškvalifikācijā, pirmdien ziņoja tīmekļa vietne "eurohoops.net".

Ziemeļmaķedonijas Basketbola federācija ir paziņojusi, ka Šortss ir iekļauts spēlētāju sarakstā, kuri 10. novembrī piedalīsies mačā ar Norvēģiju un 13. novembrī spēlē ar Dāniju.

Ziemeļmaķedonijas komanda D grupā ar bilanci 2-0 ir dalītā vadībā kopā ar Norvēģiju. Pirmās vietas ieguvēji uzreiz iekļūs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Visi pārējie grupas dalībnieki piedalīsies priekškvalifikācijas trešajā kārtā.

Kopā ar Turcijas vienības Izmiras "Pinar Karšiyaka" aizsargu Eriku Makolumu Šortss šobrīd ir FIBA Čempionu līgas rezultatīvākais spēlētājs, vidēji mačā gūstot 26,7 punktus un sakrājot 7,7 rezultatīvas piespēles.

Viņš pievienojās Bonnas komandai pēc kļūšanas par Vācijas līgas rezultatīvāko spēlētāju 2021./2022. gada sezonā Krailsheimas "Merlins" sastāvā.

Savu pirmo profesionālā basketbolista sezonu amerikānis 2019./2020. gada sezonā aizvadīja "Ventspils" rindās, bet nākamajā sezonā spēlēja Hamburgas "Towers" vienībā.

Agrāk Ziemeļmaķedonija jau ir izmantojusi tādus naturalizētos spēlētājus kā bijušais divkārtējais (2010., 2011.) Eirolīgas labākais aizsargs un 2012. gada rezultatīvākais spēlētājs Bo Makkeilebs un savulaik NBA rūdījumu guvušais centrs Džeikobs Vailijs.