Gulbis arī šoreiz zaudē Veselijam un cieš neveiksmi Romas "Masters" pirmajā mačā
Šo sezonu neveiksmīgi uzsākušais Gulbis pasaules rangā pašlaik atrodams 20.vietā.
Citi sporta veidi
2015. gada 10. maijs, 21:39

Gulbis arī šoreiz zaudē Veselijam un cieš neveiksmi Romas "Masters" pirmajā mačā

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien cieta zaudējumu Romā notiekošā ATP "Masters 1000" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā.

Latvijas sportists ar rezultātu 6-7 (4:7), 6-2, 3-6 piekāpās Čehijas pārstāvim Jirži Veselijam.

Gulbim jau pirmā seta otrajā geimā bija iespēja tikt pie breikbumbas, taču to neizmantoja. Pēc diviem geimiem Gulbis tomēr izmantoja breikbumbu un izvirzījās vadībā ar 3-1. Nākamajā geimā Latvijas tenisists zaudēja pie savas serves, neizmantojot iespēju palielināt rezultāta starpību. Cīņa turpinājās ar nelielu Gulbja pārsvaru, taču izvirzīties vadībā ar divu punktu pārsvaru latvietim neizdevās līdz pašam taibreikam.

Jau taibreika sākumā Gulbis nokļuva iedzinējos ar 0:3. Tad trīs punktus latvietis atspēlēja - 3:3. Tiesa, taibreika noslēgumā veiksmīgāks bija čehs, kurš svinēja uzvaru ar 7:4.

Otro setu Gulbis iesāka daudz veiksmīgāk, nonākot vadībā ar 4-0. Turpinājumā čehs vairs neatdeva geimus pie savas serves, bet tas neliedza latvietim svinēt uzvaru otrajā setā ar 6-2.

Trešajā setā Latvijas sportists pēc pirmajiem pieciem geimiem, vienreiz zaudējot pie savas serves, nonāca iedzinējos ar 1-4. Turpinājumā neviens sportists netika pie breikbumbas, taču čeham šajā setā bija iekrāts pietiekami liels rezultāta pārsvars, lai spēles nogriezni noslēgtu ar 6-3.

Šo sezonu neveiksmīgi uzsākušais Gulbis pasaules rangā pašlaik atrodams 20.vietā, bet Romas turnīrā viņš nebija izlikto tenisistu vidū. Tikmēr viņa pirmās kārtas pretinieks 21 gadu vecais Veselijs ATP rangā šobrīd ieņem 36.pozīciju.

Abi tenisisti savā starpā pirms šī mača vienīgo reizi tikās vēl salīdzinoši nesen, kad Gulbja sezonas pirmajā turnīrā janvārī Oklendas "ATP World Tour 250" sērijas sacensību otrajā kārtā Veselijs bija pārāks ar 6-2, 3-6, 6-1. Zīmīgi, ka pēcāk čeham izdevās sasniegt šī turnīra finālu, kurā viņš arī triumfēja, tādejādi pirmo reizi karjerā tiekot pie ATP raudzes titula.

Pēc panākuma Oklendā Veselijs pamanījās ciest septiņus zaudējumus pēc kārtas. Uzvara pār Gulbi pārtrauca čeha neveiksmju sēriju.

Tas gan pagaidām ir Veselija vienīgais ATP tituls karjerā, bet aprīļa beigās viņam izdevās sasniegt jaunu karjeras rekordu pasaules rangā - 35.vieta. Talantīgais čehs aprīlī iekļuva arī Bukarestes "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālā, kur gan viņš piekāpās spānim Giljermo Garsijam-Lopesam.

Veselijs Romas turnīra otrajā kārtā spēkosies ar japāni Kei Nišikori, kurš izlikts ar piekto numuru un tikai sestdien noslēdza dalību Madrides "Masters" turnīrā.

Šajā turnīrā nolēmis piedalīties arī pasaules ranga līderis serbs Novāks Džokovičs, kurš izlaida sacensības Madridē. Serbijas tenisists šosezon uzvarējis pirmajos trīs "Masters" raudzes turnīros, kas ir vēl nebijis sasniegums.

Vēl pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Madrides turnīrā, kur gan jau pirmās kārtas mačā ar 6-3, 1-6, 5-7 piekāpās Beļģijas pārstāvim Dāvidam Gofēnam.

Gulbis šīs sezonas ievadā 12 spēlēs piedzīvojis jau 11 zaudējumus.

Gulbis Romas turnīrā spēlēja piekto reizi karjerā. 2010.gadā viņš aizkļuva līdz sacensību pusfinālam, bet pērn cieta neveiksmi trešajā kārtā, turnīru noslēdzot ar 90 ATP ranga punktiem, kas šogad bija jāaizstāv.

LETA/ Foto: AFP/LETA