foto: AP/Scanpix
Artis Ābols: "Mēs parādījām, ka varam spēlēt"
Rainers Dārziņš dodas uz vārtiem.
Hokejs
2022. gada 11. augusts, 13:08

Artis Ābols: "Mēs parādījām, ka varam spēlēt"

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejisti parādījuši, ka var spēlēt augstā līmenī, neskatoties uz zaudējumu pasaules čempionātā mājiniekiem kanādiešiem trešdien norādīja Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Artis Ābols.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti junioru elites divīzijas otrajā spēlē zaudēja Kanādai ar 2:5 (1:1, 0:3, 1:1), piedzīvojot otro neveiksmi divās spēlēs.

"Lai vai kā, bet tas ir zaudējums, bet tajā pat laikā mēs parādījām, ka varam spēlēt," pēc mača teica izlases galvenais treneris. "Man nebija kauns būt uz soliņa, kā tas bija vakar pēdējās piecās minūtēs."

Kā norādīja Ābols, mačs tika zaudēts otrajā trešdaļā. "Nevaru teikt, ka mums ir slikts mazākums, bet divus vārtus zaudējām mazākumā," skaidroja treneris. "Tas ir junioru hokejs. Mūsu spēlētājiem emocijas ņēma virsroku."

"Labi, ka spēlējām saturīgu hokeju un trešajā trešdaļā, spēlējot divas dienas pēc kārtas, mēs 15:14 pārmētājām Kanādu," paslavēja spēlētājus galvenais treneris. "Guvām vārtus vairākumā un, principā, [Ģirtam] Silkalnam bija jāgūst trešie vārti. Diemžēl zaudējums, bet man par to nav kauns."

Neraugoties uz zaudējumu pret Kanādas vienaudžiem pasaules čempionāta otrajā mačā, kopumā tika parādīts labs sniegums, uzskata Latvijas U-20 hokeja izlases aizsargs Bogdans Hodass.

''Otrais un trešais periods bija diezgan labi. Pirmajā periodā bija grūti, tāpēc, ka viņi skrēja, cīnījās, sitās," pēc mača teica Latvijas izlases otro vārtu autors. "Bet esmu lepns par [Latvijas izlases] džekiem, jo visi sitās, cīnījās un atdeva visus simts procentus. Spēle bija laba un gandrīz to izvilkām."

Hodass arī atzina, ka paša gūtie vārti vairākumā bija treniņos gatavota kombinācija. "Uzvarējām iemetienā - tas pats svarīgākais. Džeki labi nobloķēja pretiniekus, sekoja piespēle un es šķaidīju ripu vārtus," atcerējās aizsargs. "Pēc mača treneris teica, ka nav ko nokārt galvas, svarīgākie mači vēl tikai priekšā."

Maču par labu atzina arī Latvijas U-20 izlases vārtsargs Patriks Bērziņš, kurš pret kanādiešiem atvairīja 39 no 44 metieniem.

"Uzskatu, ka džeki atdeva visus savus spēkus. Izdarījām to, ko varējām izdarīt," pēc spēles teica Bērziņš. "Momentu realizācija un mazliet veiksme, un varbūt būtu savādāks rezultāts. Bet kopumā esmu apmierināts [ar spēli] un domāju, ka komanda arī. Arī treneru korpuss."

Nākamo maču A apakšgrupā Latvijas hokejisti aizvadīs naktī uz sestdienu, kad plkst.01.00 pēc Latvijas laika mērosies spēkiem ar Slovākijas izlasi. Maču tiešraidē pārraidīs kanāls TV6.

Vēl latviešiem 14. augustā būs spēle ar Čehiju. Četras labākās no piecām apakšgrupas komandām iekļūs ceturtdaļfinālā.

Šogad no elites divīzijas neizkritīs neviena izlase. 2023. gada pasaules čempionāts gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Helifeksā un Monktonā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēdējo reizi augstākajā divīzijā Latvija spēlēja 2017. gada sākumā, kad zaudēja visās spēlēs un izkrita uz līmeni zemāku turnīru.

Pēc tam, kad Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) diskvalificēja Krieviju, elites divīzijā radās brīva vieta vienai komandai. Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā decembrī uzvarēja Baltkrievija, kas arī diskvalificēta no starptautiskajām sacensībām, tādējādi ceļazīmi uz turnīru ieguva Latvija, kas pēc spēka otrajā čempionātā palika otrā.