foto: Paula Čurkste/LETA
Aleksandrs Madsens pamet "VEF Rīga" un pievienojas titulētajam Atēnu AEK
Aleksandrs Madsens.
Basketbols
2022. gada 25. jūlijs, 15:56

Aleksandrs Madsens pamet "VEF Rīga" un pievienojas titulētajam Atēnu AEK

Jauns.lv/LETA

Somijas basketbola izlases centra spēlētājs Aleksanders Madsens pēc trīs sezonām Latvijas klubā "VEF Rīga" karjeru turpinās slavenajā Grieķijas komandā Atēnu AEK.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Grieķijas klubs ziņo, ka līgums ar Madsenu noslēgts uz nākamo sezonu.

Lielu daļu aizvadītās sezonas 27 gadus vecais basketbolists izlaida, jo bija jāārstē muguras lejasdaļas trauma. Lai gan vienubrīd nebija skaidrības, vai viņš varēs turpināt sezonu, Madsens atgriezās laukumā un ar rīdziniekiem izcīnīja visus trīs titulus - Latvijas kausu, Latvijas-Igaunijas līgas titulu un Latvijas čempionāta titulu.

Latvijas kausa izcīņā Madsens tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju un pirmo reizi karjerā tika pie MVP balvas.

Aizvadītajā sezonā Madsens Latvijas-Igaunijas līgā 19 mačos vidēji 21 minūtē guva 11,6 punktus, izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas, atdeva 1,6 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,0 metienu. FIBA Čempionu līgā soms četros mačos caurmērā 28 minūtēs guva 9,8 punktus, izcīnīja 7,0 bumbas zem groziem un atdeva 2,0 rezultatīvas piespēles.

Pirms pievienošanās "VEF Rīga" komandai Madsens vienu sezonu pavadīja Spānijas līgas kluba Grankanārijas "Herbalife" sistēmā, spēlējot rezerves komandā, kas cīnījās valsts ceturtajā līgā. Pirms tam soms divas sezonas pavadīja Prāgas USK komandā, bet pirms došanās uz Čehiju Madsens pārstāvēja Somijas vienību "Kouvot", kurā uzsāka profesionāļa gaitas.

AEK iepriekšējā sezonā Grieķijas čempionāta regulārajā turnīrā ieņēma ceturto vietu, bet izslēgšanas turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā. FIBA Čempionu līgā Atēnu komanda D apakšgrupā bija "VEF Rīga" pretiniece un ar bilanci 1-5 ieņēma pēdējo, ceturto vietu, otrajam posmam nekvalificējoties.

AEK ir astoņkārtēja Grieķijas čempione, pēdējo titulu izcīnot pirms 20 gadiem. Tiesa, pēdējo 30 gadu laikā AEK ir vienīgie, kas spējuši kaut uz sezonu pārtraukt Atēnu "Panathinaikos" un Pirejas "Olympiakos" dominanci. No jaunāko laiku sasniegumiem AEK kontā ir FIBA Čempionu līgas 2018.gada zelta medaļas.