foto: AFP/Scanpix
Parīzes paralimpiskās spēles būs par dienu īsākas nekā Tokijā
2022. gada 10. jūlijs, 14:50

Parīzes paralimpiskās spēles būs par dienu īsākas nekā Tokijā

Jauns.lv / LETA

2024. gada Parīzes paralimpiskās spēles būs par dienu īsākas nekā pērnvasar Tokijā notikušās spēles, paziņoja sporta foruma rīkotāji.

Parīzes paralimpiskās spēles 2024. gada vasarā norisināsies no 28. augusta līdz 8. septembrim. Spēļu pirmajā dienā nav paredzētas sacensības, bet turpmāko 11 dienu laikā 22 sporta veidos tiks sadalīti 549 medaļu komplekti. Sacensību grafiks būs nedaudz blīvāks nekā Tokijā, kur paralimpiskās spēles aizritēja desmit dienas.

Pekinas paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonija

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā mazāk nekā divas nedēļas pēc ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijas piektdien atklātas paralimpiskās spēlēs.

gallery icon
46

Sacensību grafiku spēļu rīkotāji izstrādājuši sadarbībā ar Starptautisko Paralimpisko komiteju (IPC), starptautiskajām federācijām un raidtiesību nodrošinātājiem OBS. Diskusijās piedalījās ar starpresoru pārstāvji un transporta operatori.

Pirmajā sacensību dienā sāksies mači pusē jeb 11 no 22 sporta veidiem un jau 29. augustā būs zināmi pirmie medaļu ieguvēji parapeldēšanā, parataekvondo un parariteņbraukšanā. Parapeldēšanas un paravieglatlētikas sacensības tiks aizvadītas visu spēļu laiku.

Paralimpisko spēļu pēdējā dienā, 8. septembrī, tiks noskaidroti čempioni paravieglatlētikas maratonā, ratiņbasketbolā, parakanoe un parapauerliftingā. 

Sacensības katru dienu plānots pabeigt līdz plkst. 23.30 pēc vietējā laika.

Latvijas ratiņkērlinga izlase dodas uz Pekinas paralimpiskajām spēlēm

Latvijas ratiņkērlinga izlase svētdien devās uz 2022.gada Pekinas paralimpiskajām spēlēm.

gallery icon
17

Latvijas komanda Tokijas paralimpiskajās spēlēs

Tokijas paralimpiskajās spēlēs Latvijas komandu pārstāvēs septiņi sportisti sešās disciplīnās, no kuriem karognesēji būs Aigars Apinis un Ieva Melle, pirmdien ...

gallery icon
54

Olimpisko un paralimpisko spēļu ciemats Tokijā

gallery icon
29