foto: AFP/Scanpix
Milvoki "Bucks" noliek NBA čempionu pilnvaras
"Bucks" glābējs nebija arī Jannis Adetokunbo.
Basketbols
2022. gada 16. maijs, 09:52

Milvoki "Bucks" noliek NBA čempionu pilnvaras

Jauns.lv / LETA

Bostonas "Celtics" svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pusfinālā izslēdza pērnā gada čempioni Milvoki "Bucks".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Celtics" savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 109:81 (20:26, 28:17, 31:21, 30:17) un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 4-3.

Bostoniešiem Grānts Viljams karjeras rezultatīvākajā spēlē guva 27 punktus un realizēja septiņus tālmetienus, Džeisons Teitams pievienoja 23 punktus, 19 punkti bija Džeilenam Braunam, bet 11 punktus guva, desmit rezultatīvas piespēles atdeva un septiņas bumbas zem groziem izcīnīja Markuss Smārts.

"Celtics" basketbolisti šajā mačā realizēja 22 tālmetienus, kamēr pretinieki grozā raidīja vien četrus "trejačus". "Bucks" tālmetienu realizācijā (12,1%) ir otrā visu laiku sliktākā izslēgšanas turnīrā, ņemot vērā mačus, kuros izpildīti vismaz 30 trīspunktnieki.

"Bucks" no zaudējuma neglāba Jaņņa Adetokunbo 25 punkti, 20 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles. Grieķis otrajā puslaikā no soda laukuma realizēja tikai trīs no 11 metieniem, bet ceturtajā ceturtdaļā - vienu no sešiem.

Džrū Holidejs piebalsoja ar 21 punktu un astoņām rezultatīvām piespēlēm, bet Brūks Lopess guva 15 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem.

"Celtics" otrdien konferences fināla pirmajā spēlē tiksies ar Maiami "Heat". Par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" un Goldensteitas "Warriors".

Pērn finālsērijā Milvoki "Bucks" ar rezultātu 4-2 pārspēja Fīniksas "Suns".