foto: Mārtiņš Ziders
Latvija un Somija gatavas kopā rīkot Krievijai atņemto pasaules čempionātu hokejā
Latvijas hokeja izlase pēdējā pārbaudes spēlē uzvar Kazahstānu
Hokejs
2022. gada 10. maijs, 00:43

Latvija un Somija gatavas kopā rīkot Krievijai atņemto pasaules čempionātu hokejā

Jauns.lv / LETA

Latvija un Somija ir gatavas nākamgad kopā rīkot Krievijai atņemto pasaules čempionātu hokejā, pirmdien sarunā ar Latvijas Televīziju atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Aprīlī Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Padome atņēma Krievijai tiesības rīkot 2023.gada pasaules hokeja čempionātu. Pasaules čempionātu tika plānots aizvadīt Sanktpēterburgā no 5.maija līdz 21.maijam.

Par čempionāta rīkošanu tiks lemts 26.maijā un 27.maijā gaidāmajā IIHF kongresā.

"Šobrīd ļoti nopietni apsveram iespējas nākamgad kopā ar Somiju rīkot čempionātu. Viena grupa spēlētu Rīgā, otra - Tamperē. Esam gatavi šo atbildību uzņemties, un tuvākajās dienās izšķirsies, vai kandidēsim," teica Kalvītis.

Latvija pērn jau uzņēma pasaules čempionātu. Sākotnēji meistarsacīkstēm bija jānotiek Rīgā un Minskā, bet Baltkrievijai tika atņemtas tiesības rīkot čempionātu, un viss turnīrs norisinājās Latvijas galvaspilsētā.

IIHF šī gada čempionāta atņemšanu pamatoja ar "rūpēm par dalībnieku, amatpersonu, mediju un līdzjutēju drošību", neminot Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Jauna rīkotājvalsts tiks apstiprināta ikgadējā IIHF kongresā, kas notiks Tamperē šī gada pasaules čempionāta noslēdzošās nedēļas laikā. Jaunas rīkotājvalsts nozīmēšana būs kongresa prioritārais uzdevums.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies no 13.maija līdz 29.maijam.