foto: LETA (Paula Čurkste)
Laksai 18 punkti Skio vienības uzvarā A sērijas fināla pirmajā spēlē
Latvijas basketboliste Kitija Laksa.
Citi sporta veidi
2022. gada 28. aprīlis, 23:52

Laksai 18 punkti Skio vienības uzvarā A sērijas fināla pirmajā spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketboliste Kitija Laksa ceturtdien Skio guva 18 punktus Itālijas A sērijas fināla pirmajā mačā, kļūstot par rezultatīvāko savā vienībā un palīdzot Skio "Familia" izcīnīt uzvaru savā laukumā.

Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Georga Dikeulaka vadītā Skio komanda mājās ar 83:73 (21:15, 22:14, 17:20, 23:24) uzvarēja Boloņas "Virtus Segafredo", sērijā līdz trim izvirzoties vadībā ar 1-0.

Laksa laukumā bija 25 minūtes un 47 sekundes, realizējot divus no trim divpunktu metieniem, trīs no četriem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Viņa arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, sešreiz kļūdījās, četras reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras pretinieču piezīmes un sakrāja efektivitātes koeficientu 13.

"Double-double" uzvarētāju rindās sakrāja Džesmīna Kīsa - 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Pretinieču rindās 19 punkti un sešas atlēkušās bumbas tika Cecilijai Dzandalasini, bet 17 punkti un piecas atlēkušās bumbas - Marijai Barberisai.

Ceturtdaļfinālā "Famila" apturēja Karlīnes Pilāberes pārstāvēto Sanmartīno "Fila" vienību, bet pusfinālā pieveica Raguzas "Passalacqua".

Pamatturnīrā Skio basketbolistes uzvarēja visās 23 spēlēs un izcīnīja pirmo vietu.

Iepriekšējā sezonā par čempioni kļuva Venēcijas "Umana Reyer", finālsērijā ar 3-2 pieveicot Skio "Famila".