foto: AFP/Scanpix
VIDEO: Bertāns ar 15 punktiem palīdz "Mavericks" pārņemt vadību sērijā
Dāvis Bertāns.
Basketbols
2022. gada 22. aprīlis, 08:26

VIDEO: Bertāns ar 15 punktiem palīdz "Mavericks" pārņemt vadību sērijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien guva 15 punktus un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai pārņemt vadību Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra sērijā.

"Mavericks", joprojām spēlējot bez savainotā komandas līdera Lukas Dončiča, viesos ar rezultātu 126:118 (27:20, 41:31, 29:40, 29:27) uzveica Jūtas "Jazz".

Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām "Mavericks" ir vadībā ar 2-1.

Bertāns ceturtdien spēlēja 13 minūtes un 54 sekundes, grozā raidot četrus no septiņiem tālmetieniem un visus trīs soda metienus. Latvietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu, trīsreiz pārkāpa noteikumus un tika pie pozitīva +/- rādītāja (+6).

"Mavericks" sastāvā rezultatīvākais ar 31 punktu bija Džeilens Bransons, 20 punkti, puse no tiem ceturtajā ceturtdaļā, bija Spenseram Dinvidijam, 17 punktus guva Maksimiliāns Klēbers, bet 14 punkti bija Dorianam Finnijam-Smitam, kurš ar precīzu tālmetienu apmēram divas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca desmit punktu pārsvaru.

"Jazz" rindās 32 punktus, 28 no tiem otrajā puslaikā, guva Donovans Mičels, 24 punktus pievienoja Bojans Bogdanovičs, bet 21 punktu - Maiks Konlijs.

"Jazz" basketbolisti dalasiešus bija uzvarējuši 11 mājas spēlēs pēc kārtas.

Sērijas ceturtā spēle notiks sestdien turpat Soltleikstijā, un šajā mačā gaidāma Dončiča atgriešanās lakumā.

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr Jūtas "Jazz" svinēja par trīs panākumiem mazāk un bija pozīciju zemāk.