foto: Tunisijas Olimpiskā komiteja
17 gadu vecumā dvīņu māsas acu priekšā mirst Tunisijas visu laiku jaunākā olimpiete
Eijas Guezgesas dzīvība izdzisa nepilnu mēnesi pēc viņas 17. dzimšanas dienas.
Sporta zvaigznes
2022. gada 12. aprīlis, 16:27

17 gadu vecumā dvīņu māsas acu priekšā mirst Tunisijas visu laiku jaunākā olimpiete

Jauns.lv

Ar traģēdiju noslēdzies 17 gadus vecās Tunisijas burātājas Eijas Guezgesas treniņš. Viņa pagājušā gada vasarā arī pārstāvēja valsti Tokijas olimpiskajās spēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņo olimpisko kustību aprakstošais izdevums “Inside the Games”, Eija Guezgesa kopā ar māsu Sarru 10. aprīlī aizvadīja treniņu, kura laikā notika negadījums un abu burātāju laiva apgāzās. Sarrai izdevās izglābties, bet Eijas dzīvība šajā negadījumā izdzisa.

Izdevumā “Tunisie Numerique” tiek ziņots, ka laivas apgāšanas iemesls esot bijis spēcīgais vējš. Tāpat par notikušo ir sākta oficiāla izmeklēšana.

Tunisijas Olimpiskā komiteja apstiprinājusi, ka traģiskais negadījums noticis treniņa laikā. Tikmēr Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs, godinot Eiju, teica, ka viņa iedvesmoja un bija īsts paraugs savas paaudzes sportistiem visā pasaulē. SOK vadītājs uzskata, ka viņas un Sarras paveiktais iedvesmojis daudzas meitenes visā pasaulē.

Dvīņu māsas Guezgesas Tokijas olimpiskajās spēlēs 16 gadu 137 dienas vecumā piedalījās pāru burāšanas sacensībās “49er FX” klasē, izcīnot 21. vietu. Viņas kļuva par visu laiku jaunākajām burātājām olimpisko spēļu vēsturē un visu laiku jaunākajām Tunisijas pārstāvēm Olimpiādē. Eija bija divas minūtes jaunāka par Sarru.