foto: AP/Scanpix
VIDEO: Girgensons gūst divus vārtus "Sabres" zaudējumā
Zemgus Girgensons.
Hokejs
2022. gada 31. marts, 08:21

VIDEO: Girgensons gūst divus vārtus "Sabres" zaudējumā

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien sesto reizi Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā vienā spēlē guva divus vārtus, viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Sabres" mājās ar rezultātu 2:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Vinipegas "Jets" pārākumu.

Girgensons spēles 15. minūtēs panāca 1:0 pēc tam, kad uztvēra pretinieka bloķēto ripu un ar atkārtotu mēģinājumu no zonas vidus raidīja to mērķī. Otrā perioda piektajā minūtē Pjērs Liks Dibuā izmānīja "Sabres" vārtsargu Kreigu Andersonu un Bleiks Vīlers izlīdzināja rezultātu.

Četras minūtes vēlāk Girgensons pēc cīņas vārtu priekšā atjaunoja "Sabres" komandai vadību, bet 21 sekundi pirms perioda beigām Meisons Epltons pretuzbrukumā panāca 2:2.

Pamatlaikā un pēc tam papildlaikā vārti vairāk netika gūti un mačs noslēdzās ar pēcspēles metienu sēriju, kurā ar 3:2 uzvarēja "Jets". Uzvaras "bullīti" iemeta Vīlers, kurš tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, bet otrās zvaigznes godu izpelnījās Girgensons.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 13 minūtes un 22 sekundes, no tām pusminūti mazākumā. Viņš četrreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Girgensons šosezon 42 spēlēs guvis desmit vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un ieguvis negatīvu lietderības koeficientu -4. Divus vārtus vienā mačā viņš nebija guvis kopš 2019. gada novembra.

"Sabres" ar 59 punktiem 68 spēlēs ieņem 12. vietu Austrumu konferencē, kamēr "Jets" ar 76 punktiem 68 cīņās ir desmitā Rietumos. 

Bufalo vienība, kas septiņās spēlēs pēc kārtas guvusi punktus, mājas spēļu sērijas turpinājumā piektdien tiksies ar Nešvilas "Predators".

Citā mačā Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" komanda trešdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

"Haizivis" viesos ar rezultātu 2:5 (1:1, 1:1, 0:3) piekāpās Arizonas "Coyotes", kurai pārtrūka sešu zaudējumu sērija.

Pirmajā periodā uz viesu hokejista Skotija Rīdija gūtajiem vārtiem atbildēja Niks Ričijs, bet otrajā trešdaļā pirmos vārtus guva pretinieki, izceļoties Janam Jenīkam. Brets Bērnss gan panāca 2:2.

Spēles trešajā periodā mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus, izceļoties Jenīkam, Beretam Heitonam un Nikam Šmalcam. Uzvaru aizēnoja Kleitona Kellera gūtā smagā trauma, vienam no komandas vadošajiem spēlētājiem laukumu pametot uz nestuvēm.

"Coyotes" komandā vārtsargs Karels Vejmelka atvairīja 39 metienus.

Balcers šajā cīņā spēlēja 15 minūtes un 53 sekundes, no tām 31 sekundi mazākumā. Viņš pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un dueli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Balcers šosezon 45 spēlēs guvis astoņus vārtus, izdalījis desmit rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Sharks" ar 66 punktiem 66 spēlēs ieņem 12. vietu Rietumu konferencē, kur "Coyotes" ar 47 punktiem 67 mačos ir pēdējā, 16. pozīcijā.

Ceturtdien "Sharks" viesosies pie Kolorādo "Avalanche", kas, pretēji "Coyotes", atrodas līgas līderpozīcijā.

Savukārt Latvijas uzbrucējs Haralds Egle asistēja vārtu guvumā Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē, viņa pārstāvētajai Manitobas "Moose" piedzīvojot zaudējumu.

"Moose" mājās ar rezultātu 2:4 (1:0, 1:3, 0:1) zaudēja Lavālas "Rocket" komandai.

Egle ar rezultatīvu piespēli atzīmējās pirmā perioda 16.minūtē, kad pēc viņa metiena komandas biedrs Džefs Melots uztvēra atlēkušo ripu un raidīja to tīklā, panākdams 1:0. Egle šajā mačā divreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latviešu uzbrucējs šosezon 27 spēlēs guvis četrus vārtus, atdevis deviņas rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +10.

Citā spēlē aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvētā Toronto "Marlies" viesos ar rezultātu 4:3 (1:2, 1:1, 1:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Ebotsfordas "Canucks" komandu, kuras vārtsargs Artūrs Šilovs pagaidām spēlē ECHL turnīrā.

Rubīns vienreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Vēl Jūtikas "Comets" ar vārtsargu Mareku Mitenu rezervē izbraukumā ar rezultātu 3:4 (1:0, 1:3, 1:1) zaudēja Ročesteras "Americans" vienībai. 

"Moose" ar 74 punktiem 60 spēlēs ir otrā Centrālajā divīzijā, "Marlies" ar 68 punktiem 59 dueļos ir trešā Ziemeļu divīzijā, kur līderpozīcijā ar 83 punktiem 60 cīņās ir "Comets", kamēr "Canucks" 66 punkti 57 mačos dod piekto pozīciju Klusā okeāna divīzijā.

Regulārajā čempionātā līdz aprīļa beigām komandas aizvadīs nevienādu spēļu skaitu - 76, 72, vai 68 -, sadalot vietas pēc izcīnīto punktu/maču attiecības. Plānots, ka, sākot ar nākamo sezonu, visas vienības regulārajā turnīrā aizvadīs pa 72 spēlēm