Jēkabsone-Žogota savu nākotni neatklāj, bet Zvirgzdiņam esot jāpaliek
Anete Jēkabsone-Žogota, neskatoties uz potītes savainojumu jau pirmajā mačā, bija viena no līderēm Eiropas čempionāta finālturnīrā.
Basketbols
2015. gada 17. jūnijs, 14:56

Jēkabsone-Žogota savu nākotni neatklāj, bet Zvirgzdiņam esot jāpaliek

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota pēc neveiksmīgā Eiropas čempionāta atturas komentēt, vai turpinās savas gaitas valstsvienībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, Latvijas izlasei Ungārijā un Rumānijā notiekošais Eiropas čempionāts beidzās jau pēc apakšgrupu turnīra, kad tā izcīnīja divas uzvaras četros mačos un tikai sliktāku papildrādītāju dēļ nespēja kvalificēties otrajam posmam.

"Jau pirmajā mačā pret Serbiju mani no līdzsvara izsita potītes trauma, ko, manuprāt, radīja dažādi blakusapstākļi. Tāpat Anete Šteinberga ātri tika pie piecām piezīmēm, un tas viss radīja haosu. Neskatoties uz to visu, meitenes ļoti labi turējās līdzi un arī pirmā spēle bija ņemama, bet vairāki momenti mūs izsita no ierindas," aģentūrai LETA sacīja Jēkabsone-Žogota. "Spēlē ar Horvātiju gan atrunu nav - tā spēle bija jāņem. Neko sīkāk komentēt nevaru."

Turnīru Latvija noslēdza ar divām uzvarām pār Lielbritāniju un Krieviju, ko Eiropas čempionātos pieveica pirmo reizi.

"Pēdējās spēlēs man patika, ka spēlētājas, kuras tika uzskatītas par kodolu, sevi parādīja ļoti labi. Tajos mačos labi iesaistījās gan Aija [Putniņa], gan Gunta [Baško-Melnbārde]. Iespējams, tādā sastāvā vairāk vajadzēja spēlēt visos mačos," atzina Jēkabsone-Žogota.

Pieredzējusī basketboliste atklāja, ka potīte viņai šobrīd ir ļoti sliktā stāvoklī - otrdien viņa ar grūtībām izkāpusi no lidmašīnas. "Vasaras brīvdienas vēl nav sākušās, jo vajadzēs savest kārtībā veselību. Cerams, ka šīs ir tikai mikrotraumas."

"Par nākotni izlasē šobrīd neko neteikšu, jo pēc turnīra nav gandarījuma, ir vilšanās sajūta. Nemaz nejutu, ka aizbraucu uz Eiropas čempionātu, - tur mēs dzīvojām tikai četras komandas, viena otru reti satikām. Likās kā parasts turnīrs, un ir sajūta, ka tagad Eiropas čempionāts tikai sekos," uzsvēra Jēkabsone-Žogota. "Par izlasi pagaidām negribu teikt ne jā, ne nē."

Jūlijā notiks jau nākamā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru izloze, bet sacensības šoreiz notiks sezonas gaitā, kas teorētiski izlases sastāvā ļautu ieraudzīt arī Jēkabsoni-Žogotu, kura nākamo sezonu atkal pavadīs Krievijas komandā Kurskas "Dinamo".

"Vai trenerim jāpaliek izlasē? Ainars Zvirgzdiņš taktiski ir ļoti labs treneris, un vai ir kāds cits, ko ielikt viņa vietā? Svarīgi ir, vai treneris redz perspektīvu, un viņš šai komandai tādu redz, tāpēc lai paliek un vada tālāk komandu," uzskata Jēkabsone-Žogota.

Latvijas izlase otro reizi pēc kārtas nespēja izkļūt no Eiropas čempionāta apakšgrupas, kā arī zaudēja cerības cīnīties par ceļazīmi uz nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

LETA / Foto: EPA/LETA