"Copa America" vēl viens skandāls! Pretinieku simulēšana izsit čempioni Urugvaju. VIDEO
Viens no Urugvajas izlases līderiem Edinsons Kavani "iekrīt" uz provikāciju un saņem sarkano kartīti.
Futbols
2015. gada 25. jūnijs, 11:37

"Copa America" vēl viens skandāls! Pretinieku simulēšana izsit čempioni Urugvaju. VIDEO

Jauns.lv

Dienvidamerikas valstsvienību futbola turnīra "Copa America" rīkotāja Čīle trešdien asā un noraidījumiem bagātā cīņā apspēlēja nu jau bijušos čempionus Urugvaju un iekļuva sacensību pusfinālā.

Ceturtdaļfinālā Čīle, esot vairākumā, deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva uzvaru ar 1:0 (0:0).

Pirmajā puslaikā gūtu vārtu nebija, taču jau pirmajās 45 minūtēs abas komandas kopā nopelnīja četras dzeltenās kartītes - pa divām katrā izlasē.

Mača 63.minūtē Urugvajas izlases uzbrucējs Edisons Kavani nopelnīja otro dzelteno kartīti, tādējādi atstājot savu komandu mazākumā. Video atkārtojumā var redzēt, ka futbolists bija izprovocēts uz noraidījumu, pie tam diezgan teatrālā veidā.

Līdz pirmajiem vārtiem, kurus 81.minūtē guva Maurisio Isla, Urugvaja demonstrēja labu spēli aizsardzībā, par spīti skaitliskajam mazākumam.

Zīmīgi, ka septiņas minūtes pēc gūtajiem vārtiem otru dzelteno kartīti nopelnīja arī Urugvajas aizsargs Horhe Fusile. Attiecīgi mača pēdējās minūtes čempionu pilnvaras nolikušie futbolisti aizvadīja deviņu vīru sastāvā.

Fusiles noraidījums spēles izskaņā izraisīja asas diskusijas izlašu pārstāvju un tiesnešu starpā, kas ilga dažas minūtes. Šo strīdu laikā laukumā izgāja arī Urugvajas galvenais treneris Oskars Tavaress.

"Video atkārtojumos un bildēs var redzēt, kas īstenībā notika brīdī, kad otro dzelteno kartīti nopelnīja Kavani," pauda Tavaress. "Pieņemu, ka galvenais tiesnesis to varēja neredzēt, bet pārējiem soģiem tas bija jāpamana."

Ceturtdien ceturtdaļfinālu aizvadīs Bolīvijas un Peru izlases, dienu vēlāk cīnīsies Argentīna un Kolumbija, bet sestdien savā starpā spēkosies Brazīlija un Paragvaja.

"Copa America" turnīrs Čīlē ilgs līdz 4.jūlijam.

Kā ierasts, "Copa America" turnīrā spēlē desmit Dienvidamerikas futbola valstsvienības, kā arī divas pieaicinātās izlases, kas šoreiz ir Meksika un Jamaika.

Pirms četriem gadiem par "Copa America" čempioni kļuva Urugvajas izlase, kas finālā ar 3:0 pieveica Paragvaju.

Tiesnesis noraida Kavani par apšaubāmu situāciju - video:

LETA / Foto: AFP/LETA