foto: LETA
Sporta klubi jau iepriekš iemācījušies strādāt "zaļajā režīmā", norāda asociācija
Latvijas Veselības un fitnesa asociācijas (LVFA) vadītājs un valdes loceklis Gints Kuzņecovs.
Fitness
2021. gada 11. novembris, 16:46

Sporta klubi jau iepriekš iemācījušies strādāt "zaļajā režīmā", norāda asociācija

Jauns.lv / LETA

Sporta un fitnesa klubi jau iepriekš - vasaras mēnešos un agrā rudenī - iemācījušies strādāt "zaļajā režīmā" jeb apkalpot cilvēkus tikai ar Covid-19 sertifikātiem, tādēļ pāreja uz šādu pieeju no 15.novembra nebūs nekas jauns, norādīja Latvijas Veselības un fitnesa asociācijas (LVFA) vadītājs un valdes loceklis Gints Kuzņecovs.

Viņš norādīja, ka, neskatoties uz to, ka iepriekš bijusi iespēja sporta klubus apmeklēt arī cilvēkiem ar Covid-19 testiem, šādu iespēju izmantojis tikai retais. Vienlaikus arī vakcinācijas rādītāji starp nozarē strādājošajiem ir ļoti augsti un starp dažādiem uzņēmumiem svārstās no 95% līdz 100%.

Kuzņecovs atklāja, ka vairumam asociācijas biedru šogad visa gada garumā klājies grūti un var apgalvot, ka visi nozares uzņēmumi šogad strādājuši ar zaudējumiem, jo arī atbalsts pašlaik saņemts tikai par no janvāra līdz martam, lai gan aizliegums strādāt bijis krietni ilgāks. Tādējādi valsts atbalsta nepieciešamība nozarei būtu jāvērtē tieši visa gada kontekstā.

Tāpat atbalsta kontekstā izaicinājumus varētu izraisīt arī dažādu uzņēmumu spēja šiem pasākumiem kvalificēties, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) kapacitāte šo atbalstu izmaksāt - iepriekš tas ticis darīts lēni, skaidroja Kuzņecovs.

Arī "Lemon Gym" Latvijas reģiona vadītājs Jevgenijs Beļakovs pauda, ka zināmā mērā sporta zāļu darbībā no 15.novembra nekas nemainās, ja salīdzina ar 2021.gada mēnešiem, kuros nozare varēja strādāt.

"Mēs neredzēsim lielu cilvēku skaita samazinājumu, ja salīdzinām ar tiem diviem - trim mēnešiem, kad mēs jau bijām vaļā. Protams, ja salīdzinām ar 2020.gadu, tad pazaudējam vairākus tūkstošus klientu - mūsu kritums ir ap 30%-40%," teica Beļakovs, kurš norādīja, ka "Lemon Gym" Covid-19 sertifikāta prasību dēļ pazaudējusi apmēram 30% treneru.

"MyFitness" vadītāja Inna Alne atzīmēja, ka uzņēmums ļoti cer, ka klienti ir noilgojušies pēc sporta un veselīga dzīvesveida un, tāpēc centīsies atgūt iekavēto, atgriežoties treniņos.

Vienlaikus, vaicāta par nozarei piešķiramo atbalstu, viņa sacīja, ka pašlaik vēl nav tikusi sniegta pilnīga informācija par valsts plānoto atbalstu, taču "MyFitness" cer, ka tas sekos tuvāko dienu laikā.

"Šogad vairākkārt esam uzsvēruši, ka mūsu sporta klubu darbība, ņemot vērā noteiktos ierobežojumus, ir ļoti izaicinoša, un valsts atbalsts ir nepieciešams ne tikai esot slēgtiem, bet arī turpinot sporta klubu darbību, lai pēc iespējas ātrāk spētu atgūties un veiksmīgi turpinātu darbību," sacīja Alne.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien apstiprināja detalizētu regulējumu "dzīvei pēc lokdauna", kas paredz lielāku brīvību pakalpojumu saņemšanā cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem, komandantstundas atcelšanu, kā arī izglītības nodrošināšanu klātienē.