Hokejs
2021. gada 5. novembris, 08:06

Balcers piespēlē mazākumā; "Sharks" mājās piedzīvo zaudējumu

Jauns.lv / LETA

Latvija uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā atdeva rezultatīvu piespēli, taču tas nepalīdzēja viņa pārstāvētajai Sanhosē "Sharks" izcīnīt uzvaru mājas spēlē.

Sanhosē "Sharks" mājās ar rezultātu 3:5 (2:1, 1:3, 0:1) piekāpās Sentluisas "Blues".

Balcers asistēja komandas otrajā vārtu guvumā pirmajā trešdaļā, piespēlējot Loganam Kutūram, kurš guva vārtus ātrajā uzbrukumā.

foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Rūdolfs Balcers (#92) cīņā par ripu ar "Blues" aizsargu Džastinu Falku.

Latvijas uzbrucējs uz ledus bija 14 minūtes un 43 sekundes, spēlējot trīs minūtes un 25 sekundes mazākumā un deviņas sekundes vairākumā. Balcers arī divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu, vienu reizi kļūdījās pats un vienu reizi atņēma pretiniekam ripu, kā arī beidza spēli ar lietderības koeficientu -1.

"Sharks" rindās ar diviem rezultativitātes punktiem, gūstot vārtus un atdodot rezultatīvu piespēli, izcēlās Brents Bērns.

Sentluisas komandas labā divus vārtus guva Brendons Sāds.

Citā spēlē Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" mājas spēlē ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Filadelfijas "Flyers".

Bļugers uz ledus bija 17 minūtes un 19 sekundes, no kurām divas minūtes un 37 sekundes spēlēja mazākumā. Laukumā pavadītajā laikā viņš vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja astoņos no 18 iemetieniem un sakrāja lietderības koeficientu +1.

Pitsburgas komandas labā uzvaras vārtus guva Kriss Letangs, bet vienības vārtsargs Tristans Džerijs atvairīja 36 no 38 pretinieku metieniem pa vārtiem.

Savukārt Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" izbraukumā ar rezultātu 2:5 (0:1, 2:1, 0:3) piekāpās Sietlas "Kraken".

Girgensons laukumā bija 13 minūtes un 12 sekundes, no kurām minūti un 40 sekundes spēlēja vairākumā, bet trīs minūtes un septiņas sekundes mazākumā. Uz ledus pavadītajā laikā viņš izdarīja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja vienā no trīs iemetieniem un sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Sabres" labā vārtus guva Teidžs Tompsons un Kails Okposo.

Sietlas vienībā ar "hat-trick" izcēlās Džordans Eberle, bet trīs rezultativitātes punktus (1+2) sakrāja Džeidens Švarcs.

Latvijas aizsargs Kristiāns Rubīns ceturtdien nepalīdzējā Toronto "Maple Leafs", jo dažas stundas pirms spēles sākuma, viņš tika nosūtīts atpakaļ uz Amerikas hokeja līgu (AHL).