foto: Ekrānuzņēmums
Bijušais Turcijas basketbolists Turkoglu pārvēlēts nacionālās federācijas prezidenta amatā
Hidajets Turkoglu Turcijas Basketbola federāciju vada kopš 2016.gada un amatā būs vēl vismaz trīs gadus.
Basketbols
2021. gada 4. novembris, 15:59

Bijušais Turcijas basketbolists Turkoglu pārvēlēts nacionālās federācijas prezidenta amatā

Jauns.lv / LETA

Bijušais Turcijas basketbolists Hidajets Turkoglu pārvēlēts Turcijas Basketbola federācijas (TBF) prezidenta amatā, vēsta TBF.

Turkoglu TBF vada kopš 2016.gada un amatā būs vēl vismaz trīs gadus.

TBF Ģenerālasamblejā no 171 delegāta par Turkoglu balsoja 108, cits bijušais basketbolists un kādreizējais prezidents Haruns Erdenajs saņēma 42 balsis, bet bijušajam spēlētājam un tagadējam trenerim Ermanam Kunteram tika 21 balss.

Pirms kļūšanas par federācijas prezidentu Turkoglu pildīja TBF izpilddirektora pienākumus, kuri viņam tika uzticēti, kad viņš paziņoja par basketbolista karjeras beigām.

Turkoglu spēlētāja karjeras laikā 15 sezonas pavadīja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pārstāvot Sakramento "Kings", Sanantonio "Spurs", Orlando "Magic", Toronto "Raptors", Fīniksas "Suns" un Losandželosas "Clippers" vienību.

2000.gadā viņu ar 16.numuru jauno spēlētāju draftā izvēlējās "Kings", bet 2007./2008.gadā Turkoglu tika nosaukts par visprogresējušāko spēlētāju līgā, kad viņš "Magic" rindās vidēji izcēlās ar 19,5 punktiem, 5,7 bumbām zem groziem un 5,0 piespēlēm. Savukārt nākamajā sezonā viņš palīdzēja Orlando komandai aizkļūt līdz NBA finālam.

Ilggadējais Turcijas izlases līderis palīdzēja nacionālajai valstsvienībai izcīnīt sudrabu 2001.gada Eiropas čempionātā un 2010.gada pasaules meistarsacīkstēs, turklāt abas šīs sacensības risinājās tieši Turcijā.

Turcijas izlasē viņš 309 spēlēs kopā guva 3475 punktus, bet 2001.gada Eiropas čempionātā vidēji sameta 15,5 punktus.

Kopumā Turkoglu valstsvienībā piedalījās astoņos Eiropas čempionāta finālturnīros, pirmo aizvadot jau 1999.gadā, kad viņš 20 gadu vecumā vidēji mačā guva 12,4 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas.

Zīmīgi, ka iepriekšējais TBF prezidents bija ilggadējais Turkoglu komandas biedrs nacionālajā izlasē Erdenajs, kurš arī spēlēja 2001.gada Eiropas čempionātā.