foto: Facebook/ Dinamo Rīga
Rīgas "Dinamo" turpmākās mājas spēles sāksies agrāk
Hokejs
2021. gada 20. oktobris, 22:18

Rīgas "Dinamo" turpmākās mājas spēles sāksies agrāk

Jauns.lv / LETA

Saistībā ar Latvijas valdības lēmumu par stingrā "lokdauna" jeb īpaši stingro Covid-19 ierobežojumu ieviešanu, Rīgas "Dinamo" un Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) vadība vienojušās pārcelt mājas spēļu sākuma laikus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No ceturtdienas, 21.oktobra, uz četrām nedēļām jeb līdz 15.novembrim Latvijā spēkā stāsies stingrais "lokdauns", kura laikā paredzēts ieviest mājsēdi no plkst.20 līdz plkst.5.

"Dinamo" ziņo, ka ierobežojumu laikā spēles tiks aizvadītas agrāk, nekā bija plānots pēc līdzšinējā grafika. Tāpat "Dinamo" mājas spēles norisināsies bez skatītāju klātbūtnes.

No 27.oktobra līdz 18.novembrim rīdziniekiem būs sešu mājas spēļu sērija, kurā piecas norisināsies ieviestā "lokdauna" laikā. Ierasti mājas spēles darba dienās sākas plkst.19.30, bet brīvdienās - plkst.17.

Tāpat ierobežojumiem pielāgojusies "TTT Rīga" komanda, kas ceturtdienas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra trešo spēli ar Maskavas MBA sāks plkst.17.30 jeb pusotru stundu ātrāk, nekā iepriekš bija paredzēts. Līdz 15.novembrim rīdziniecēm FIBA Eirolīgā jāaizvada kopumā divas mājas spēles.

Savukārt "VEF Rīga" vienībai līdz 15.novembrim ir viena mājas spēle FIBA Čempionu līgā.

Jau ziņots, ka valdība trešdien ārkārtējās situācijas rīkojumā noteica, ka no 21.oktobra līdz 15.novembrim būs aizliegti sporta pasākumi klātienē, reizē nosakot izņēmumus augstāka līmeņa sportam.

Rīkojumā teikts, ka klātienē būs atļautas komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu sporta sacensības, kurās piedalās tikai profesionāli sportisti (personas, kurām noslēgts darba līguma un par nolīgto samaksu gatavojas sporta sacensībām un piedalās tajās).

Tāpat nolemts aizliegt un atcelt visus sporta pasākumus, nosakot dažus izņēmumus. Viens no atļautajiem izņēmumiem, kas varēs notikt klātienē, būs starptautisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās sporta sacensības (tai skaitā pirms sacensībām paredzētie oficiālie treniņi) pieaugušo izlašu sportistiem (komandu sporta spēlēs - arī junioru izlašu sportistiem vecumā no 16 gadiem).

Izņēmuma tiesības sportot klātienē uz augstāk minētajiem gadījumiem attieksies, ja tās būs iekļautas Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā publicētajā atļauto sporta sacensību sarakstā un norisināsies bez skatītājiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās