foto: Zumapress/Scanpix
Gutkovskis turpina rezultatīvi spēlēt Polijas čempionātā
Vladislavs Gutkovskis.
Futbols
2021. gada 16. oktobris, 23:15

Gutkovskis turpina rezultatīvi spēlēt Polijas čempionātā

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis sestdien guva vārtus Polijas ekstraklases mačā un asistēja Čenstohovas "Rakow" komandas uzvaru nesošajos vārtos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Rakow" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja Vroclavas "Šlask".

Gutkovskis maču sāka starta vienpadsmitniekā un vārtus guva 64.minūtē, kad pēc Ivi Lopesa elegantas piespēles no gaisa sita bumbu tīklā - 1:0. Piecas minūtes vēlāk pēc viņa piespēles Lopess izskrēja viens pret pretinieku vārtsargu un panāca jau 2:0. Mača 73.minūtē Gutkovskis tika nomainīts, bet divas minūtes vēlāk Mateušs Prašeliks vienus vārtus atguva.

Gutkovskis šosezon ekstraklasē guvis četrus vārtus.

Savainojuma dēļ joprojām nevar spēlēt pussargs Kristers Tobers, kura pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" viesos ar 2:0 (0:0) uzvarēja Ņidzicas "Bruk-Bet Termalica".

Pirmdien vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētā Belastokas "Jagiellonia" mājās uzņems Radomas "Radomiak".

"Lechia" ar 22 punktiem 11 spēlēs ir pirmā, "Rakow" ar 21 punktu desmit dueļos ieņem otro vietu, bet "Jagiellonia" ar 15 punktiem desmit mačos ieņem sesto pozīciju 18 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā ekstraklasē uzvarēja Varšavas "Legia".

Tikmēr Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis  Nīderlandes čempionāta devītās kārtas spēlē iesaistījās, nākot uz maiņu, taču neglāba Leivārdenas "Cambuur" komandu no zaudējuma.

"Cambuur" viesos ar rezultātu 0:1 (0:0) atzina Sitardas "Fortuna" pārākumu.

Uldriķis laukumā devās 14 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad rezultāts vēl bija 0:0. Desmit minūtes vēlāk Džordžs Kokss panāca 1:0 mājinieku labā.

Kompensācijas laika otrajā minūtē pēc tālas piespēles Uldriķis pāradresēja bumbu Mičelam Paulisenam, kurš panāca 1:1. Tomēr, izmantojot videotiesneša asistenta sistēmu jeb VAR, tika konstatēts, ka bumbas piespēlēšanas brīdī Uldriķis nedaudz atradās aizmugurē, tāpēc vārtu guvums tika atcelts.

Latviešu uzbrucējs Nīderlandes "Eredivisie" čempionātā debitēja mēneša sākumā, kad arī nāca uz maiņu un guva vārtus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šobrīd "Cambuur" Nīderlandes virslīgā ar 12 punktiem deviņās spēlēs ieņem devīto vietu 18 komandu konkurencē.

23 gadus vecais Latvijas izlases spēlētājs ir parakstījis līgumu uz nākamajām divām sezonām ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu sezonu.