foto: USA Today Sports / Scanpix
Girgensons gūst vārtus NHL pārbaudes spēlē; Bļugers pārspēj Merzļikinu
Hokejs
2021. gada 10. oktobris, 10:29

Girgensons gūst vārtus NHL pārbaudes spēlē; Bļugers pārspēj Merzļikinu

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucēji sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlēs izcēlās ar rezultativitātes punktiem.

Pirmajā spēlē Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" mājās uzvarēja Detroitas "Red Wings" ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:1, 1:0).

Otrās trešdaļas beigās latvietis pārtvēra pretinieku vārtsarga neprecīzo piespēli un guva vārtus. Kopā Girgensons uz ledus pavadīja 15 minūtes un četras sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa vārtiem un bloķēja divus metienus.

Bufalo komandā ar vārtu guvumiem atzīmējās arī Vinnijs Hinostroza un Džons Džeisons Peterka. "Red Wings" labā vārtus guva Sems Ganjē.

Savstarpējā Latvijas spēlētāju mačā, kurā Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesojās pie Elvja Merzļikina Kolumbusas "Blue Jackets", spēcīgāka bija Pitsburgas vienība, uzvarot papildlaikā ar rezultātu 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 1:0).

Bļugers guva vārtus trešajā trešdaļa, panākot 3:3, kā arī asistēja pirmajā vārtu guvumā. Viņš uz ledus pavadīja 14 minūtes un 31 sekundi, tai skaitā arī trīs minūtes un 30 sekundes spēlēja mazākumā, kā arī izdarīja divus spēka paņēmienus.

"Penguins" labā vārtus guva arī Džeisons Zakers, Braiens Rasts, Čeds Ruvedels, bet Kolumbusas vienībā ar gūtiem vārtiem izcēlās Šons Kuralijs, Makss Domi un Olivers Bjorkstrands.

Merzļikins vārtos atvairīja 24 no 28 metieniem, bet Pitsburgas komandas vārtsargs Tristans Džerijs - 26 no 29 metieniem.

Citā spēlē Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" vienība aizvadīja pēdējo pirmssezonas spēli, kurā mājās ar rezultātu 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Lasvegasas "Golden Knights".

Balcers asistēja trešajā vārtu guvumā. Kopā viņš uz ledus pavadīja 12 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā izdarīja arī divus metienus pa vārtiem un divus spēka paņēmienus.

Sanhosē komandas labā vārtus guva Kevins Lebanks, Viljams Eklunds, Džonatans Dalens un Brents Bērnss.

NHL pamatturnīrs sāksies 12.oktobrī.