foto: AP/Scanpix
"Mavericks" ar Dončiču vienojušies par jaunu līgumu
Luka Dončičs
Basketbols
2021. gada 10. augusts, 08:34

"Mavericks" ar Dončiču vienojušies par jaunu līgumu

Jauns.lv / LETA

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" vienojusies par jaunu līgumu ar vienības superzvaigzni Luku Dončiču, ESPN apstiprināja sportists aģents Bils Dafijs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līgums tiks parakstīts otrdien Ļubļanā, kur ieradusies plaša delegācija no "Mavericks" komandas.

Šobrīd ar Dončiču līgums ir spēkā uz vēl vienu sezonu, bet abas puses panākušas kopsaucēju, lai pagarinātu vienošanos uz pieciem gadiem par 207 miljoniem ASV dolāru jeb maksimāli iespējamo summu.

2018.gadā Dončičs ar "Mavericks" parakstīja četru gadu debitanta līgumu par 32 miljoniem ASV dolāru. 

Slovēnijas basketbola brīnumbērns Luka Dončičs

gallery icon
64

22 gadus vecais Dončičs NBA aizvadījis trīs sezonas, kuru laikā regulārajā čempionātā vidēji mačā guvis 25,7 punktus, izcīnījis 8,4 atlēkušās bumbas un atdevis 7,7 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas turnīra 13 mačos viņš bijis vēl produktīvāks - caurmēra 33,5 punkti, 8,8 bumbas zem groziem un 9,5 rezultatīvas piespēles.

Šajā starpsezonā par "Mavericks" galveno treneri kļuva Džeisons Kids, kurš amatā nomainīja Riku Kārlailu. Komanda piedzīvoja izmaiņas arī administrācijā, ģenerālmenedžera pienākumus pārņemot Niko Herisonam.

"Mavericks" basketbola zvaigznes no Eiropas - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs

NBA kluba Dalasas "Mavericks" sastāvā spēlē divas basketbola zvaigznes no Eiropas - latvietis Kristaps Porziņģis un slovēnis Luka Dončičs

gallery icon
16

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.