foto: Zane Bitere/LETA
Emīls Liepiņš turpinās braukt "Trek - Segafredo" komandā
Emīls Liepiņš.
Citi sporta veidi
2021. gada 9. augusts, 14:20

Emīls Liepiņš turpinās braukt "Trek - Segafredo" komandā

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš ir noslēdzis jaunu divu gadu līgumu ar pasaules tūres šosejas riteņbraukšanas komandu "Trek - Segafredo", pirmdien ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses dienests.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dobelnieks komandu pārstāv no 2020. gada.

"Esmu ļoti priecīgs par otro divu gadu līgumu ar vienu no pasaules vadošajām komandām. Jau janvārī man bija saruna ar komandas menedžeri, kurš izteica apmierinātību ar to, kā es daru savu darbu, palīdzot komandai sasniegt augstākos rezultātus," pēc līguma noslēgšanas sarunā ar LRF preses dienestu teica Liepiņš. "Menedžeris nākotnē saredz iespēju man dot vairāk iespēju pašam individuāli cīnīties par rezultātu. Esmu pierādījis, ka varu braukt un būt noderīgs šī ranga sacensībām."

Sportists uzsver, ka šī sezona viņam iesākās ļoti labi - ar finišu labāko sešiniekā divās prestižās pasaules tūres sacensībās. Kaut arī vēlāk riteņbraucējs saslima ar Covid-19, komandas menedžeris piezvanīja un nomierināja, lai riteņbraucējs nesatraucas par jauno kontraktu.

Liepiņa riteņbraucēja karjera piedzīvojusi dažādus nogriežņus, tomēr kopš 2017.gada dobelnieka karjeras līkne bijusi ar izteiktu augšupeju. 2020.gadā latvietis parakstīju savu pirmo līgumu ar kādu no pasaules tūres vienībām, pievienojoties Skujiņam "Trek - Segafredo" vienībā. Komandas sastāvā Liepiņš ir bijis labs palīgs virknē komandas uzvaru gan vienas dienas "klasikās", gan daudzdienu sacensību posmos. Tieši riteņbraucēja spēja ar smagu darbu palīdzēt komandai gūt uzvaras ir simpatizējusi komandas vadībai.

Individuāli pašam Liepiņam augstvērtīgākais rezultāts divu gadu laikā komandā ir bijusi otrā vieta Ungārijas tūres posmā, ceturtā vieta "UAE Tour" posmā un sestā vieta "Tirreno - Adriatico" velobrauciena posmā.

Šogad Liepiņš Latvijas čempionātā izcīnīja sudraba medaļu individuālajā braucienā.

Pērn riteņbraucējs piedalījās "Vuelta a Espana" velobraucienā, divas reizes finišējot labāko 15 braucēju skaitā.

Bez Liepiņa komanda pirmdien paziņoja par jauna līguma noslēgšanu ar "klasiku" speciālistiem - ASV supertalantu Kvinnu Simonsu, luksemburgieti Aleksu Kiršu, beļģi Edvardu Teunsu un dāni Aleksandru Kampu.

ASV reģistrēto vienību "Trek - Segafredo" turpinās pārstāvēt arī Toms Skujiņš, kurš pērn noslēdza jaunu divu gadu līgumu.

Šodien abi latvieši uzsāk Polijas tūres velobraucienu, kas ilgs līdz nedēļas beigām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās