foto: REUTERS/SCANPIX
Pēc pretinieka diskvalifikācijas Tokijas olimpisko zeltu karatē sacensībās iegūst irānis Ganjzādehs
Zelta medaļas ieguvējs Sajāds Ganjzādehs no Irānas (pa labi) un sudraba medaļnieks Saūda Arābijas karatists Taregs Hamedi pozē apbalvošanas ceremonijā.
Citi sporta veidi
2021. gada 7. augusts, 22:53

Pēc pretinieka diskvalifikācijas Tokijas olimpisko zeltu karatē sacensībās iegūst irānis Ganjzādehs

LETA

Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļu karatē "kumite" sacensībās vīriešiem svara kategorijā virs 75 kilogramiem sestdien izcīnīja Sajāds Ganjzādehs no Irānas, kura fināla pretinieks tika diskvalificēts par neatļautu sitienu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saūda Arābijas karatists Taregs Hamedi fināla cīņā pēc nepilnām desmit sekundēm bija vadībā ar 3:0, bet tad tika diskvalificēts spēriena pa galvu pretiniekam dēļ.

Irānis pēc sitiena zaudēja samaņu un laukumu pameta uz nestuvēm. Pēc tam tiesneši nolēma, ka spēriens neapliecina dalībnieka atbilstošas kontroles spējas.

Apbalvošanas ceremonijā Ganjzādehs jau jutās tik labi, lai pats saņemtu savu olimpisko zelta medaļu.

"Es īsti nezinu, kas notika. Zinu, ka atpaliku, un mēģināju viņu panākt, un tad beigās es atceros, ka pēc sitiena atrados uz nestuvēm," pēcāk viņš klāstīja.

"Kad es pamodos, kad mani ārstēja, es atceros, ka mans treneris man teica: "Tu uzvarēji." Tas ir viss, ko es atceros," piebilda 29 gadus vecais Irānas karatists.

Viņš piebilda, ka ir vesels, pēc sitiena esot ļoti sāpējusi galva.

Neskatoties uz diskvalifikāciju, Hamedi ir ieguvis Tokijas olimpisko spēļu sudraba medaļu.

Bronzas medaļu "kumite" sacensībās svara kategorijā virs 75 kilogramiem ieguva japānis Rjutaro Araga un Ūurs Aktašs no Turcijas.

Savukārt sievietēm "kumite" sacensībās svara kategorijā virs 61 kilograma uzvarēja Ferjala Abdelaziza no Ēģiptes. Viņa fināla cīņā ar 2:0 uzvarēja Ukrainā dzimušo Azerbaidžānas karatisti Irīnu Zarecku.

Šajās sacensībās bronzas medaļu saņēma Sofija Berulceva no Kazahstānas un Li Guna no Ķīnas.

Tokijas olimpiskajās spēlēs karatē sacensībās tika sadalīti astoņi medaļu komplekti. Japāna ieguva pa viena katra kaluma medaļai, Spānijai ir viena zelta un viena sudraba medaļa, bet Ēģiptei un Itālijai ir pa vienai zelta un vienai bronzas medaļai, bet Bulgārijai, Francijai, Irānai un Serbijai ir pa vienai zelta medaļai. Visvairāk medaļu - četras - izcīnīja Turcija, kuras sportisti ieguva vienu sudraba un trīs bronzas medaļas. Kopumā vismaz vienu medaļu karatē Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja 20 izlašu pārstāvji.

Karatē kopā ar sērfošanu, klinšu kāpšanu un skeitbordu ir viens no četriem sporta veidiem, kas debitē Tokijā, Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai mēģinot uzrunāt jaunāku auditoriju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās