foto: AFP/Scanpix
Tokijas olimpisko spēļu medaļu tabulā pirmā joprojām Ķīna, bet ASV apsteidz Japānu
Ķīniete Jufei Čeņa svētdien Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu badmintonā.
Citi sporta veidi
2021. gada 1. augusts, 23:45

Tokijas olimpisko spēļu medaļu tabulā pirmā joprojām Ķīna, bet ASV apsteidz Japānu

Jauns.lv / LETA

Tokijas olimpisko medaļu tabulā joprojām līdere ir Ķīna, bet ASV ir pārspējušas Japānu.

Ķīnas sportisti Tokijā ieguvuši 51 medaļu - 24 zelta, 14 sudraba un 13 bronzas godalgas. Svētdien olimpisko spēļu čempiona titulu izcīnīja badmintoniste Jufei Čeņa, lodes grūdēja Lidzjao Guna un Tinmao Ši daiļlēkšanā no trīs metru tramplīna, aiz sevis atstājot Haņu Vanu, bet vingrošanā brīvajās kustībās bronzu izcīnīja Ruotens Sjiao.

Uz otro vietu medaļu tabulā pakāpušās ASV. Šīs valsts sportisti Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnījuši 59 medaļas - 20 zelta, 23 sudraba un 16 bronzas. Svētdienas sacensībās ASV sportisti uzvarēja četras reizes - golfa turnīrā triumfēja Senders Šofels, 50 metru brīvā stila peldējumā uzvarēja Keilebs Dresels, 1500 metru peldējumā brīvajā stilā - Roberts Finks un amerikāņu komanda nepārspēta palika 4x100 metru kompleksā peldējuma stafetē vīriešiem, savukārt sudraba medaļu pūru ASV svētdien papildināja lodes grūdēja Reivena Sondersa, 4x100 metru kompleksā peldējuma stafetes sieviešu komanda, atbalsta lēcienā Mikeila Skinere, svarcelšanā svara kategorijā līdz 76 kilogramiem Katerīna Elizabete Naja, BMX frīstailā Hanna Robertsa un 100 metru skrējienā Freds Kērlijs, bronzas medaļas svētdien ieguva ASV sportisti Krista Palmere daiļlēkšanā no trīs metru tramplīna, līdztekās Sunisa Lī un vīriešu komanda sacensībās paukošanā ar floreti.

Ar 31 izcīnītu medaļu - 17 zelta, piecām sudraba un deviņām bronzas - trešajā vietā ierindojas Japāna. Mājinieki svētdien ieguva tikai vienu medaļu - bronzu izcīnīja vīriešu komanda paukošanas sacensībās ar floreti.

31 medaļa ir arī Austrālijai, kura pakāpusies uz ceturto vietu. Valsts sportisti ieguvuši 14 zelta medaļas, trīs sudraba medaļas un 14 bronzas medaļas. 

Uz piekto vietu atkāpusies Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, kuras pūrā ir 44 medaļas - 12 zelta, 19 sudraba un 13 bronzas. 

Lielbritānijai ir pa desmit zelta un sudraba medaļām, kā arī 12 bronzas medaļas. 

Francijai ir piecas zelta medaļas, desmit sudraba medaļas un sešas bronzas medaļas. Arī Dienvidkorejai ir piecas zelta medaļas, bet šīs valsts sportisti sudraba medaļas izcīnījuši četras reizes, bet bronzu - astoņas reizes. 

Itālijai, Nīderlandei, Vācijai, Jaunzēlandei un Čehijai katrai ir četras zelta medaļas, bet Kanādai, Šveicei un Horvātijai katrai ir pa trim zelta medaļām. 

Divas zelta medaļas ieguvusi Taivāna, Brazīlija, Ungārija, Slovēnija, Ekvadora, Kosova un Katara. 

Igaunija ar Baltkrieviju, Fidži un Uzbekistānu dala 43.-46.vietu. Visām trim valstīm ir viena zelta medaļa un viena bronzas medaļa. Zeltu Igaunijai 27.jūlijā izcīnīja paukotājas - Jūlija Beļajeva, Katrīna Lehisa, Ērika Kirpū un rezerviste Irina Embriha - komandu sacensībās ar špagu, bet bronzas medaļu 24.jūlijā ieguva Lehisa sacensībās paukošanā ar špagu.

Savukārt Latvija pēc 3x3 basketbolistu triumfa ar vienu zelta medaļu rangā dala 47.-53.vietu.

Kopumā vismaz vienu medaļu šajās olimpiskajās spēlēs ieguvušas jau 76 izlases.

Olimpiskās spēles norisinās no 23.jūlija līdz 8.augustam.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Tokijā no 24.augusta līdz 5.septembrim norisināsies paralimpiskās spēles.