foto: Mikus Kļaviņš/Izdevniecība "Rīgas Viļņi"
Graudiņa: "Nav grūti sevi motivēt, ja esi laukumā un apkārt ir olimpiskie apļi"
Tīna Laura Graudiņa pret kenijietēm aizvadīja statistiski iespaidīgu spēli.
Citi sporta veidi
2021. gada 31. jūlijs, 07:23

Graudiņa: "Nav grūti sevi motivēt, ja esi laukumā un apkārt ir olimpiskie apļi"

Jauns.lv / LETA

Pēdējais grupu turnīra mačs Tokijas olimpiskajās spēlēs nebija tik sarežģīts, cik fiziski grūts, pēc uzvaras pludmales volejbola turnīra trešajā spēlē sarunā ar žurnālistiem no Latvijas teica Tīna Graudiņa.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka izcīnīja otro vietu Tokijas olimpisko spēļu apakšgrupā, kvalificējoties astotdaļfinālam.

Graudiņa/Kravčenoka Tokijā pieveic kenijietes

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka izcīnīja otro vietu Tokijas olimpisko spēļu apakšgrupā.x

gallery icon

Ar 16.numuru sacensībās izsētais Latvijas pāris Graudiņa/Kravčenoka grupas pēdējā spēlē sestdien ar rezultātu 2-0 (21:6, 21:14) apspēlēja Kenijas duetu Gaudensija Makoha/Breksaidsa Hadambi (21.).

"Spēle nebija sarežģīta, bet fiziski grūta gan, jo šis bija vienkāršs volejbols," par aizvadīto maču pret izteikti vājāko Kenijas pāri stāsta Graudiņa. "Pretinieces nav tik augstas raudzes, tāpēc svarīgākais bija aizskriet pēc katras bumbas."

"Nezinām, ko sagaidīt no šādām pretiniecēm, tāpēc būtiski bija iet uz katru bumbu," partnerei piebalsoja Kravčenoka.

Graudiņa/Kravčenoka trīs setu cīņā pārspēj spēcīgās brazīlieties

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka trešdien izcīnīja uzvaru Tokijas olimpisko spēļu turnīra otrajā spēlē. Ar 16.numuru sacensībās izsētais ...

gallery icon

Pludmales volejbolistes uzskata, ka šāda spēle pirms izslēgšanas turnīra nav nedz labi, ne slikti. Būtiskākais grupu turnīru noslēgt ar panākumu.

"Šīs ir olimpiskās spēles, tāpēc katrs mačs ir svarīgs," uzsver Graudiņa. "Ēdam smiltis, lai uzvarētu."

g

Graudiņa/Kravčenoka olimpiskajā debijā cīnās ar amerikānietēm

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka pirmdien ar zaudējumu debitēja Tokijas olimpisko spēļu turnīrā.

gallery icon

"Nav grūti sevi motivēt šādām spēlēm, ja esi laukumā un apkārt ir olimpiskie apļi," piebilst Graudiņa. "Gribas sevi parādīt no labākās puses."

"Labi iesildījāmies, ieguvām bumbas sajūtu un arī centrālajā kortā izdevās sajust, kāds ir vējš, kā spēlēt," gandarīta par otro panākumu turnīrā ir Kravčenoka. "Spēlēt mēs mākam. Galvenais, lai saglabājas uzvarētāju mentalitāte."

Pirms otrā mača pret brazīlietēm Anu Patrisiju Silvu Ramosu un Rebeku Kavalkanti Barbozu Silvu Latvijas pludmales volejbola dueta treneris Gustavo da Silva Roša kārtīgi motivēja spēlētājas. Graudiņa neslēpj, ka treneris turpina iesākto. Viņš šobrīd "ir citā dimensijā".

Graudiņa un Kravčenoka aizvadījušas treniņu Tokijā

Latvijas pludmales volejbolistes Anastasija Kravčenoka un Tīna Laura Graudiņa Tokijā aizvadījušas treniņu brazīliešu speciālista Gustavo Rošas vadībā.

gallery icon

Dienas pirmajā spēlē amerikānietes Kellija Kleisa/Sāra Sponsila ar 2-1 (17:21, 21:19, 15:11) uzvarēja Brazīlijas duetu, D apakšgrupā izcīnot uzvaru. Latvijas sportistes pretinieču sniegumam līdzi neseko, bet nešaubās, ka treneris ir "lietas kursā".

Abi dueti savā starpā līdz šim nebija tikušies.

Latvietes ar 1-2 (13:21, 21:16, 11:15) piekāpās ASV duetam Kleisa/Sponsila (9.), bet ar 2-1 (21:15, 12:21, 15:12) uzvarēja brazīlietes Silvu Ramosu/Barbozu Silvu (4.).

Trīs uzvaras D grupā ir ASV duetam, divi panākumi latvietēm, viens brazīlietēm, bet bez panākumiem olimpiskās spēles noslēdza kenijietes.

Astotdaļfināla izloze dāmu turnīrā mūsu meitenes izslēgšanas spēlēs saveda kopā ar pagaidām ļoti veiksmīgi spēlējošām sāncensēm. Krievijas Olimpiskās komitejas sportistēm Nadeždu Makroguzovu/Svetlanu Holominu.

Graudiņa/Kravčenoka olimpiskajās spēlēs izsētas ar 16.numuru, bet viņu pretiniecēm ticis astotais numurs.

Makroguzova/Holomina uzvarēja visās E apakšgrupas cīņās. Krievietes pirmajās divās spēlēs divos setos uzvarēja itālietes Martu Menegati/Viktoriju Orsi-Totu (17.) un kubietes Lidianniju Ehevarriju-Benitesu/Leilu Martinesu-Ortegu (20.), bet trešajā cīņā trīs setos tika pārspētas austrālietes Mariafe Artaho de Solara/Talika Klensija (5.).

Astotdaļfināla spēles norisināsies svētdien no plkst.3 pēc Latvijas laika.

Ceturtdaļfinālā šī pāra uzvarētāja tiksies ar Kleisu/Sponsilu vai kanādietēm Heteri Bensliju/Brendiju Vilkersoni (10.).

Gan vīriešiem, gan sievietēm dalību astotdaļfinālā nodrošinās visu sešu grupu divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Vēl divas vietas astotdaļfinālā vienā "laimīgo zaudētāju" mačā noskaidros pārējās četras trešās vietas ieņēmējas.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 6. un 7.augustā.