foto: Edijs Pālens/LETA
Basketbolists Jānis Strēlnieks karjeru turpinās Kauņas "Žalgiris"
Strēlnieks "Žalgiris" rindās ieņems brīvo vietu, kura radusies pēc Martina Gēbena došanās prom no kluba.
Basketbols
2021. gada 29. jūlijs, 20:28

Basketbolists Jānis Strēlnieks karjeru turpinās Kauņas "Žalgiris"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks karjeru turpinās Kauņas "Žalgiris" rindās, ceturtdien paziņoja klubs.

Klubs vēsta, ka Strēlnieks "Žalgiris" rindās ieņems brīvo vietu, kura radusies pēc Martina Gēbena došanās prom no kluba.

Līgums ar Strēlnieku noslēgts uz vienu sezonu.

Strēlnieks iepriekšējās divas sezonas spēlēja Maskavas CSKA. Šosezon viņš ar vidēji spēlē gūtiem 4,4 punktiem un 1,6 rezultatīvām piespēlēm palīdzēja CSKA sasniegt "Final Four" turnīru Eirolīgā, vidēji mačā laukumā esot 14 minūtes.

Pirms tam 31 gadu vecais basketbolists pārstāvēja arī "Ventspils", Sanktpēterburgas "Spartak", Kijevas "Budiveļņik", Bambergas "Brose" un Pirejas "Olympiakos" komandas.

157 Eirolīgas spēlēs septiņu sezonu laikā Strēlnieks vidēji mačā ir guvis 8,1 punktu, kā arī sakrājis 2,4 rezultatīvas piespēles un 1,6 atlēkušās bumbas.

Viņa kontā ir arī sešas Eirokausa sezonu Bambergas, Kijevas, Sanktpēterburgas un Ventspils komandu sastāvā. Tajās viņš 66 spēlēs vidēji spēlē izcēlies ar 8,3 punktiem, 3,0 rezultatīvām piespēlēm un 1,9 atlēkušajām bumbām.

Strēlnieks ir bijis pastāvīgs dalībnieks arī Latvijas izlases rindās, pārstāvot komandu kopš 2010. gada. 2019. gada FIBA Pasaules kausa kvalifikācijā aizsargs vidēji guva 23,2 punktus un 6,8 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases sastāvā Strēlnieks piedalījies četros Eiropas čempionātos.