Citi sporta veidi
2021. gada 28. jūlijs, 23:39

Japāna joprojām līdere Tokijas olimpisko spēļu medaļu tabulā; valstīm ar vismaz vienu medaļu pievienojas arī Latvija

Jauns.lv / LETA

Pēc Tokijas olimpisko spēļu piektās dienas medaļu tabulā vadību saglabājusi Japāna, bet valstīm, kuru sportisti izcīnījuši vismaz vienu medaļu, pievienojusies Latvija.

Mājinieki izcīnījuši 13 olimpiskās zelta medaļas, četras sudraba un piecas bronzas. Trešdien Japānas sportisti medaļu pūru papildināja ar trim zelta medaļām - džudo cīkstone Čizuru Arai sacensībās sievietēm svara kategorijā līdz 70 kilogramiem, Jui Ohaši 200 metros kompleksajā peldējumā, Daiki Hašimoto vingrošanas daudzcīņas sacensībās vīriešiem - , kā arī vienu sudrabu - peldētājs Tomoru Honda 200 metru peldējumā tauriņstilā.

Uz otro vietu medaļu tabulā pakāpusies Ķīna, kuras sportisti ieguvuši 27 medaļas, no kurām zelta kaluma medaļas ir 12, sudraba - sešas un bronzas - deviņas. Trešdien Ķīnas sportisti triumfēja trīs disciplīnās - Džijons Ši svarcelšanā svara kategorijā līdz 73 kilogramiem, daiļlēcēji Siji Sje un Dzunjuaņs Vans sinhronajā daiļlēkšanā no trīs metru tramplīna un pārairu četrinieku sacensībās sievietēm, Sjao Ruotens vingrošanas daudzcīņas sacensībās vīriešiem ieguva sudrabu, savukārt bronzas medaļas izcīnīja sieviešu izlase 3x3 basketbolā un pārairu divnieku sacensībās vīriešiem.

Ar 31 izcīnītu medaļu ASV ir līderes, tomēr medaļu rangā atkāpušās uz trešo vietu. ASV sportistu kontā ir 11 zelta un tikpat sudraba medaļu, kā arī deviņas bronzas medaļas. Trešdienas sacensībās ASV ieguva divas zelta, trīs sudraba un vienu bronzas medaļu. Zeltu ASV trešdien izcīnīja 3x3 basketbolā sievietēm un peldētāja Ketlīna Ledeki 1500 metru brīvā stila distancē. Otrā aiz Ledeki palika Ērika Salivana; sudrabu ASV izcīnīja arī sinhronajā daiļlēkšanā no trīs metru tramplīna un Aleksa Volša 200 metros kompleksajā peldējumā, bronzas medaļu šajā disciplīnā ieguva Keita Duglasa.

Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandai ir 23 medaļas, tostarp septiņas zelta, desmit sudraba un sešas bronzas.

Uz piekto vietu medaļu tabulā pakāpusies Austrālija ar sešām zelta medaļām, vienu sudrabu un deviņām bronzas medaļām, savukārt Lielbritānijai ir piecas zelta medaļas, sešas sudraba un piecas bronzas.

Dienvidkorejai ir četras zelta medaļas, divas sudraba un piecas bronzas.

Vācijai un Francijai ir pa trim zelta medaļām, bet Nīderlandei, Kanādai, Ungārijai, Slovēnijai un Kosovai ir pa divām zelta medaļām.

Igaunija ar Horvātiju un Uzbekistānu dala 25.-27.vietu. Visām trim valstīm ir viena zelta medaļa un viena bronzas medaļa. Zeltu Igaunijai otrdien izcīnīja paukotājas - Jūlija Beļajeva, Katrīna Lehisa, Ērika Kirpū un rezerviste Irina Embriha - komandu sacensībās ar špagu, bet bronzas medaļu sestdien izcīnīja Lehisa sacensībās paukošanā ar špagu.

Pēc 3x3 basketbolistu triumfa trešdien Latvija ar vienu Tokijā izcīnītu zelta medaļu rangā ieņem 28.-35.vietu.

Kopumā vismaz vienu medaļu šajās olimpiskajās spēlēs ieguvušas jau 62 izlases.

Olimpiskās spēles norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Tokijā no 24.augusta līdz 5.septembrim norisināsies paralimpiskās spēles.