foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Pēdējās teikvando sacensībās Tokijas olimpiskajās spēlēs triumfē serbiete Mandiča un krievs Larins
Valdislavs Larins (labajā pusē) no Krievijas Olimpiskās komitejas komandas ar 15:9 (2:0, 7:7, 6:2) pārspēja Dejanu Georgijevski (kreisajā pusē) no Ziemeļmaķedonijas.
Citi sporta veidi
2021. gada 27. jūlijs, 20:32

Pēdējās teikvando sacensībās Tokijas olimpiskajās spēlēs triumfē serbiete Mandiča un krievs Larins

Jauns.lv / LETA

Tokijas olimpiskajās spēlēs pēdējās teikvando sacensībās sievietēm svara kategorijā līdz 67 kilogramiem otrdien uzvarēja Milica Mandiča no Serbijas, bet vīriešiem svarā līdz 80 kilogramiem olimpisko zeltu izcīnīja krievs Vladslavs Larins.

Serbiete fināla cīņā ar 10:7 (5:0, 1:3, 4:4) pārspēja Dabinu Lī no Dienvidkorejas.

Savukārt bronzas medaļu ieguva Lielbritānijas sportiste Bjanka Volkdena, kura ar 7:3 (4:2, 0:1, 3:0) uzvarēja polieti Aleksandru Kovalčuku, kā arī francūziete Alteja Lorīna, kura ar 17:8 (2:6, 5:0, 10:2) bija pārāka par Kotdivuāras sportisti Šarlēnu Aminatu Traori.

Vīriešiem svara kategorijā līdz 80 kilogramiem finālā Larins no Krievijas Olimpiskās komitejas komandas ar 15:9 (2:0, 7:7, 6:2) pārspēja Dejanu Georgijevski no Ziemeļmaķedonijas.

Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija

Ieskats Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

gallery icon
215

Bronzas cīņās uzvarēja Kjodons Ins no Dienvidkorejas un Rafaels Junjērs Alba-Kastiljo no Kubas.

Ins cīņā par trešo vietu ar 5:4 (3:0, 1:0, 1:4) pārspēja Ivanu Konrādu Trajkoviču no Slovēnijas, savukārt kubietis ar tādu pašu rezultātu (1:0, 3:2, 1:2) uzvarēja ķīnieti Hunji Suņu.

Tokijas olimpiskajās spēlēs teikvando sacensības ir noslēgušās.

Kopumā visvairāk olimpisko medaļu teikvando Tokijā izcīnīja Krievijas Olimpiskās komitejas komandas sportisti - divas zelta un pa vienai sudraba un bronzas. Lielbritānijai un Dienvidkorejai katrai ir trīs medaļas teikvando - briti izcīnīja divas sudraba un vienu bronzas, bet korejieši - vienu sudraba un divas bronzas. Pa divām medaļām ir Serbijai un Horvātijai (abām valstīm viena zelta un viena bronzas), Ēģipte un Turcija katra ieguva pa divām bronzas medaļām, bet Itālija, Taizeme, ASV un Uzbekistāna izcīnīja pa vienai zelta medaļai, Spānijai, Jordānija, Ziemeļmaķedonija, Tunisija ieguva pa vienai sudraba medaļai, bet pa vienai bronzas kaluma medaļai izcīnīja Ķīna, Kotdivuāra, Kuba, Francija, Izraēla un Taivāna.

Latvija Tokijas olimpisko spēļu atklāšanā

Latvijas delegācija Tokijas olimpisko spēļu atklāšanā.

gallery icon
22

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies līdz 8. augustam.