foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS
RFS futbolisti veiksmīgi sasnieguši Fēru salas
RFS futbolisti pirms Latvijas virslīgas spēles.
Futbols
2021. gada 15. jūlijs, 16:36

RFS futbolisti veiksmīgi sasnieguši Fēru salas

Jauns.lv / LETA

RFS futbolisti ceturtdien pēcpusdienā veiksmīgi sasnieguši Fēru salas, kur paredzēta UEFA Konferences līgas atbildes spēle pret "Klaksvik" vienību, savā "Facebook" kontā atklāja komanda.

Jau ziņots, ka trešdien RFS vispirms atcēla lidojumu, kas bija paredzēts pēcpusdienā, atgriežoties viesnīcā. Vakarā futbola komandas vēlreiz devās uz lidostu un stundu pavadīja lidmašīnā, taču laikapstākļi Fēru salās joprojām neļāva veikt lidojumu.

Pēc plkst.22 komanda devās prom no lidostas, lai vēlreiz atgrieztos viesnīcā.

Spēle Fēru salās šodien sākotnēji bija paredzēta plkst.21, bet vēlā lidojuma dēļ tā pārcelta uz plkst.22. Komanda uz Fēru salām izlidoja plkst.11.

Īsi pēc plkst.11 RFS savā "Twitter" kontā publicēja ierakstu, kas vēstīja, ka futbolisti jau atrodas lidmašīnā un ir ceļā uz Fēru salām. Savukārt pēcpusdienā jau tika publicētas bildes no lidostas galamērķī.

UEFA nolikums paredz, ka komandām spēles norises vietā jāierodas ne vēlāk par iepriekšējo dienu. Lēmumu par spēles pārcelšanu uz citu dienu var pieņemt tikai UEFA, ja tā saņēmusi ziņojumu, ka mačs noteiktajā dienā nevar norisināties.

Līdzīgā situācijā 1993.gada septembrī nonāca Latvijas klubs "RAF Jelgava", kas laikapstākļu dēļ nevarēja veikt nosēšanos Fēru salās, kur bija paredzēta UEFA Kausu ieguvēju kausa kvalifikācijas atbildes spēle ar "Havnar". Pirmajā mačā ar 1:0 uzvarējušajiem jelgavniekiem par neierašanos tika piešķirts tehniskais zaudējums ar 0:3, kas nozīmēja izstāšanos no turnīra.

Pirmajā cīņā RFS Slokas stadionā Jūrmalā ar 2:3 (0:2) piekāpās "Klaksvik.

Vārtus mājinieku labā guva Žiga Lipuščeks un Artūrs Zjuzins, viesiem - Bjūbekars Sumerī, Pals Kletskards un Heini Vatnsdāls.

1993.gada Eiropas Kausu ieguvēju kausa izcīņas priekšsacīkstēs Jelgavas RAF tika piešķirts zaudējums ar 0:3, jo pēc uzvaras savā laukumā ar 1:0 pār Torshavnas "Havnar Boltfelag" jelgavnieki laika apstākļu laicīgi dēļ nespēja ierasties uz atbildes spēli.

Kvalifikācijas turnīra nākamo kārtu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas 6. un 8., kā arī 13. un 15.jūlijā.

UEFA Konferences līgas pamatturnīrā spēlēs 32 komandas, no kurām garākais ceļš līdz pamatturnīram ir piecas kvalifikācijas kārtas.