foto: https://fkliepaja.lv/
"Liepāja" pirmo UEFA Eiropas Konferenču līgas sezonu uzsāk ar neizšķirtu savā laukumā
Futbols
2021. gada 8. jūlijs, 19:21

"Liepāja" pirmo UEFA Eiropas Konferenču līgas sezonu uzsāk ar neizšķirtu savā laukumā

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola klubs "Liepāja" ceturtdien ar neizšķirtu savā laukumā uzsāka pirmās UEFA Eiropas Konferenču līgas sezonas kvalifikācijas turnīru.

"Liepāja" spēlēja 1:1 (1:0) ar Ziemeļmaķedonijas klubu Strugas "Trim-Lum".

Vārtus liepājnieku labā guva Dodo, bet viesiem izcēlās Besirs Iseni.

15.minūtē ar piespēli viens pret viesu vārtsargu Urošu Džuriču izvirzītais "Liepājas" uzbrucējs no metriem sešiem sita vārtiem garām.

23.minūtē par pārkāpumu pret Hoganu Ukpu, kukrš lauzās uz vārtiem pa kreiso pusi, dzelteno kartīti saņēma Besirs Ramadani.

31.minūtē "Liepāja" izvirzījās vadībā. Pēc Mihaila Gordeičuka centrējuma no labās puses soda laukumā viens pats bez uzraudzības bija atstāts Luiss Ilariu jeb Dodo, kurš ar galvu raidīja bumbu vārtu kreisajā pusē. Džuričs bumbu skāra, taču spēcīgo sitienu atvairīt nespēja.

Pirmā puslaika kompensācijas laikā dzelteno kartīti saņēma Ukpa.

Otrā perioda ievadā viesi veica trīs maiņas, bet liepājniekiem pēc spēlētām divām trešdaļām mača laukumā Gordejčuka vietā nāca Sejdina Keitā, bet Ukpu nomainīja Eduards Tīdenbergs. Pašās cīņas beigās Milanu Mirosavljevu nomainīja Dāvis Ikaunieks. 

Tomēr spēli liepājniekiem nebija lemts uzvarēt. Mača kompensācijas laika trešajā minūtē vārtus guva Iseni, cīņai beidzoties neizšķirti - 1:1.

Atbildes spēle Rīgā paredzēta 15.jūlijā.

Liepājnieki savā pēdējā "Optibet" virslīgas spēlē ar 1:0 negaidīti pārspēja "Riga" vienību. Arī pēdējais zaudējums pret "Valmieru" viesos (0:1) piedzīvots jau pirms vairāk nekā mēneša.

Valsts čempionātā "Liepāja" virslīgā ar 22 punktiem 14 mačos ieņem ceturto vietu.

Tikmēr Strugas komanda pirms ceturtdienas mača jau 11 spēlēs pēc kārtas nav iepazinusi zaudējuma rūgtumu. Vietējā čempionātā "Trim-Lum" pēdējās astoņās cīņās svinējusi sešas uzvaras, bet trijās pēdējās spēlēs, kas bija draudzības mači, divreiz spēlēts 1:1 un pēdējā mačā ar 2:1 uzvarēta Duresas "Teuta" no Albānijas.

Valsts čempionātā, kas beidzās maija vidū, Strugas vienība ieņēma trešo vietu.

Liepājnieki pēdējoreiz Eiropas kausos spēlēja 2019./2020.gada sezonā, kad sasniedza otro kvalifikācijas kārtu UEFA Eiropas līgā, divu maču summā piekāpdamies "Norrkoping" no Zviedrijas ar 0:3.

Abas komandas iepriekš savā starpā nav spēlējušas.

Vēl ceturtdien RFS Slokas stadionā Jūrmalā uzņems Fēru salu komandu "Klaksvik", un mačs sāksies plkst.19. Tiešraidē to pārraidīs kanāls "Best4Sport TV-2".

Visbeidzot izbraukumā turnīru uzsāks "Valmiera", kas plkst.19 viesosies pie Marijampoles "Sūduva".

Kvalifikācijas turnīra nākamo kārtu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas 6. un 8., kā arī 13. un 15.jūlijā.

UEFA Eiropas Konferenču līgas pamatturnīrā spēlēs 32 komandas, no kurām garākais ceļš līdz pamatturnīram ir piecas kvalifikācijas kārtas.