Citi sporta veidi
2021. gada 18. jūnijs, 13:34

Briesmīgā motocikla avārijā miris slavens kaskadieris, kurš centās pārspēt pasaules rekordu

Jauns.lv

Ceturtdien gājis bojā slavens amerikāņu motociklu kaskadieris Alekss Harvils, kurš veica pārgalvīgu lēcienu, lai pārspētu pasaules rekordu, vēsta CNN.

Ekstrēmā sporta veida cienītājam bija tikai 28 gadi, un viņš miris no incidentā gūtajām traumām. Harvila ģimenē pirms divām nedēļām piedzima otrais bērniņš, un viņš bija pieredzējis kaskadieris, jo sportistam piederēja savs Ginesa pasaules rekords, kuru viņš sasniedza 2013.gadā, kad ar motociklu veica 90,5 metrus garu lēcienu no viena smilšu uzbēruma uz otru.

"Izsakām visdziļāko līdzjūtību Aleksa ģimenei, draugiem un mīļajiem," vēstīja Granta apgabala kriminālmeklētājs Kreigs Morisons.

foto: Soctīkli
Aleksam Harvilam bija tikai 28 gadi.

Harvils, kurš dzīvoja Pensilvānijas apgabalā Efratā, cerēja pārspēt 107 metrus gara lēciena rekordu no rampas uz smilšu uzbēruma.

Granta apgabala Starptautiskajā lidostā uzņemtajā video redzams treniņa lēciens, kurā Harvils uzbrauc pa rampu, bet kā piezemēšanās rampa tiek izmantots smilšu uzbērums.

foto: Ekrānuzņēmums
Harvils veic lēcienu, cerībā pārspēt 2008.gada 29.martā sasniegto rekordu.

Neveiksmīgi piezemējoties uz smilšu kaudzes pašas malas, Harvils tika nosviests no braucamrīka.

Viņš centās pārspēt austrālieša Robija Medisona 2008.gada 29.martā sasniegto Ginesa pasaules rekordu.

"Darbinieki piektdien veiks autopsiju, lai apstiprinātu nāves cēloni, kas ir normāla procedūra," paziņoja šerifa birojs.

Tēmas