Citi sporta veidi
2021. gada 16. jūnijs, 05:27

Dvīne, kura peldēšanās laikā izglāba māsu no krokodila, situsi tam pa purnu, cik spēka

Jauns.lv

Džordžija Laurija, kura Meksikā peldēšanās laikā izglāba māsu Melisu no krokodila ķetnām, dalās plašākā stāstā, kā viss noticis.

Britu dvīņu māsas Melisa un Džordžija 6. jūnijā kopā ar tūrisma gidu devās izbraucienā uz Manialtepekas lagūnu peldēties.

Tieši pati Melisa ieraudzījusi ūdenī krokodilu un brīdinājusi pārējos, lai dodas uz laivu. Pēc brīža Džordžija vairs nav redzējusi Melisu, saukusi viņas vārdu, bet viņa nav atsaukusies. Tad ieraudzījusi māsas ķermeni, vāji peldot pret viņu.

"Es uzreiz uzsāku glābšanu, pavilku viņas ķermeni sev pretim, noguldīju uz krutīm," telekanālam "ITV News" norāda Džordžija.

Krokodils bijis neatlaidīgs - pēc Melisas tas atgriezies vēl otro un trešo reizi. Abas reizes piedzīvojot krokodila klātbūtni, kamēr mēģinājusi ar māsu atgriezties laivā, Džordžija tam situsi pa purnu, cik vien spējusi. Tieši trešajā reizē arī viņa guvusi roku ievainojumus, bet tobrīd adrenalīna dēļ to nav jutusi.

Jautāta, ko no notikušā atceras Melisa, Džordžija norāda, ka māsa atminoties tikai pirmo krokodila uzbrukumu, domājusi, ka šis ir tas brīdis, kad nomirs. "Viņa atceras, kā tika pavilkta zem ūdens, un arī atminas brīdi, kad tika norauta roka. Vēlāk vienīgais, ko viņa atceras, ir tas, ka es viņai dziedāju uz laivas - tā ir patiešām mierinoša lieta." Džordžija atzīst, ka dziedāja māsai, lai mierinātu viņu grūtībās.

Ceļā uz slimnīcu Melisa klepoja asinis un žulti. Džordžija bija nobažījusies par māsas dzīvību un raksturoja viņas traumas kā "patiešām biedējošas". Melisai bija krokodila caurduršanas pēdas arī pa abām kājām un vēderu, kā arī ūdens plaušās. Slimnīcā ārsti nevarēja noteikt Melisas ievainojumu pilno pakāpi, tādēļ nolēma, ka labākais veids ir sākumā viņu ievietot medicīniski izraisītā komā. Par tās piekrišanu Džordžijai bija jāparakstās. Atrodoties komā, Melisai infekcijas dēļ parādījās sepse.

Viņa tika pamodināta pagājušajā nedēļā, un, pēc Džordžijas teiktā, viņa labi atveseļojas un spēj sarunāties un staigāt.

Jautāta par varonīgo rīcību glābt māsu, viņa teic, ka tas bijis bez domāšanas - instinktīvi. "Tā bija cīņa vai bēgšana, un tu tajā brīdī vienkārši cīnies par to, kuru mīli."

Pirms došanās ūdenī tūrisma gids nav informējis, ka tajā varētu atrasties krokodili. Jāteic, ka pats tūrisma gids pēc notikušā sākotnēji pazuda, bet tad tika apcietināts. Dvīņu vecākā māsa Hana medijiem paudusi, ka atklājies, ka gids organizējis nelegālas ekskursijas. Grupa bija aizvesta uz "nedrošu" un "neapstiprinātu" peldvietu.

Džordžija un Melisa ir apceļojušas pasauli. Meksikā uzturējās, veicot brīvprātīgo darbu. Jāpiebilst, ka Džordžija, kura izglāba māsu, ir laba peldētāja un nodarbojas ar niršanu.