foto: ZUMAPRESS.com
Ostapenko iekļūst "French Open" dubultspēļu sacensību otrajā kārtā
Citi sporta veidi
2021. gada 3. jūnijs, 18:02

Ostapenko iekļūst "French Open" dubultspēļu sacensību otrajā kārtā

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā svinēja uzvaru kopā ar rumānieti Moniku Nikulesku.

Ostapenko un Nikulesku, kas sacensībās izsētas ar 12.numuru, pirmajā kārtā ar 6-0, 6-3 pārspēja ukrainietes Martas Kostjukas un baltkrievietes Aleksandras Sasnovičas duetu.

Pirmais sets noritēja vienos vārtos, pretiniecēm arī savu servju laikā vinnējot vien divas izspēles.

Otrajā setā Latvijas/Rumānijas duets pirmajā geimā pretiniecēm deva trīs breikbumbas, ko tās neizmantoja, bet nākamajā geimā izmantoja breikbumbu, ko tam pasniedza pretinieces - 2-0.

Trešajā geimā ar otro breikbumbu pirmoreiz spēlē geimā, servējot pretiniecēm, uzvarēja arī Baltkrievijas/Ukrainas duets, pēc mirkļa panākot neizšķirtu - 2-2.

No sestā līdz astotajam geimam atkal uzvarēja servi uzņemošās tenisistes, Ostapenko un Nikulesku nonākot geima attālumā no uzvaras spēlē - 5-3.

Par spīti divām breikbumbām ar pirmo mačbumbu Nikulesku un Ostapenko panāca 6-3 uzvaru setā, iekļūstot otrajā kārtā.

Pretinieces slikti servēja otro servi, uzvarot vien vienā gadījumā no desmit, kamēr Latvijas/Rumānijas duets uzvarēja 57% (13 no 23) gadījumu, servējot otro servi.

Uzvarētājas izmantoja sešas no deviņām breikbumbām, kamēr pretinieces - divas no astoņām.

Rumānijas/Latvijas pāris uzvarēja 65% izspēļu (26 no 40), servējot pretiniecēm, kamēr pašas ļāva pretiniecēm uzvarēt vien 42% (24 no 57) šādu izspēļu.

Kopā mačā Nikulesku un Ostapenko uzvarēja 59 izspēlēs, bet pretinieces - tikai 38.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu katra no tenisistēm nopelnīja pa 130 pasaules dubultspēļu ranga punktiem.

Nākamajā mačā turnīra 12.raketes tiksies ar starptautisko duetu Nao Hibino (Japāna)/Oksana Kalašņikova (Gruzija).

Jau ziņots, ka pirmdien vienspēlē WTA ranga 44.rakete Ostapenko pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 3-6 piekāpās amerikānietei Keninai (WTA 5.), kurai Parīzē piešķirts ceturtais numurs.

Ostapenko Billijas Džīnas Kingas kausa mačā spēkojas ar Indijas pirmo raketi

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piedalās "Billie Jean King Cup by BNP Paribas" spēlē tenisā sievietēm pret Indijas tenisisti Ankitu Rainu ...

gallery icon
28

Otra Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 48.) pirmajā kārtā otrdien ar 3-6, 3-6 zaudēja Dženiferai Breidijai no ASV (WTA 14.), kurai piešķirts 13.numurs.

Abas Latvijas pārstāves par zaudējumu pirmajā kārtā ieguva pa desmit pasaules vienspēļu ranga punktiem.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 13.jūnijam, kad noslēgsies 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija. Abas Latvijas tenisistes pirms "French Open" ir drošās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmi uz Olimpiādi.