foto: FIBA 3x3
Latvijas 3x3 basketbola izlase olimpiskās kvalifikācijas turnīrā izcīna ceturto uzvaru un iekļūst ceturtdaļfinālā
Latvijas izlasei ceturtdaļfinālā pretī stāsies spēcīgā Lietuva.
Basketbols
2021. gada 29. maijs, 20:26

Latvijas 3x3 basketbola izlase olimpiskās kvalifikācijas turnīrā izcīna ceturto uzvaru un iekļūst ceturtdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas 3x3 basketbola izlase Austrijas pilsētā Grācā sestdien izcīnīja divas uzvaras un iekļuva Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensību ceturtdaļfinālā, kur cīnīsies ar Lietuvu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvija - Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis -, kas turnīrā izlikta ar piekto numuru, D grupas mačā ar 21:18 pieveica Horvātiju (12.).

Lasmanis guva astoņus punktus, realizējot astoņus no desmit viena punkta metieniem. Seši punkti un četras atlēkušās bumbas Čavaram, pieci punkti, četras atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles Miezim, bet Krūmiņš guva divus punktus, izcīnot sešas atlēkušās bumbas.

Pretinieku rindās Luka Petrašičs guva astoņus punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, bet Ivans Rašetina sakrāja septiņus punktus un piecas atlēkušās bumbas.

Pēdējā grupas spēlē ar 21:16 izdevās pārspēt Kanādu, grupā ieņemot pirmo vietu.

Pēc līdzīga sākuma Latvija izvirzījās vadībā ar 11:5. Pretinieki guva četrus bezatbildes punktus, taču Latvijas komanda tūlīt palielināja rezultāta starpību, un pēdējo grozu ar tālu pustālo metienu par spīti Džordana Džensena-Vaita pārkāpumam iemeta Krūmiņš - 21:16. Soda metienu izpildīt vairs nebija vajadzības.

Pa sešiem punktiem guva Čavars, kuram arī piecas atlēkušās bumbas, Lasmanis un Miezis, bet trīs punkti un sešas atlēkušās bumbas uzvaras groza autoram Krūmiņam.

Pretiniekiem pa pieciem punktiem guva Alekss Džonsons un Stīvs Sers, kura kontā arī piecas atlēkušās bumbas.

Vēl D grupā Austrija ar 15:17 piekāpās Nīderlandei, bet ar 19:16 uzvarēja Kanādu. Pēdējā grupas mačā Nīderlande ar 22:16 pieveica Horvātiju.

Latvija ar četriem panākumiem četrās spēlēs uzvarēja D grupā. Triju komandu vidū ar bilanci 2-2 otro vietu ieņēma un ceturtdaļfinālam kvalificējās Nīderlande. Kanāda ieņēma trešo, Austrija ceturto vietu, bet bez uzvarām palika Horvātija.

Ceturtdaļfinālā Latvija cīnīsies ar Lietuvu, kura turnīrā izsēta ar septīto numuru.

Citos ceturtdaļfināla pāros svētdien tiksies šādas komandas: Polija - Slovēnija, ASV - Nīderlande, Francija - Brazīlija.

Latvijas basketbola izlase jau pirmdien ielidoja Grācā, kur ar 20 komandu līdzdalību aizrit olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Turnīru Latvijas izlase iesāka veiksmīgi, pirmajā mačā ar 21:14 uzvarot mājiniekus austriešus, bet pēc tam ar 21:17 uzvarēta Nīderlande.

Izslēgšanas spēļu turnīrs paredzēts svētdien.

Turnīrs notiek divos posmos. Vispirms tiek aizvadītas sacensības četrās grupās pa piecām komandām, no katras pa divām labākajām komandām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Ja Latvijas komandai neizdosies iekļūt pirmajā trijniekā, latviešiem būs vēl viena iespēja tikt uz Tokijas olimpiskajām spēlēm - pēdējā ceļazīme uz Tokiju tiks izcīnīta no 4. līdz 6.jūnijam Ungārijas pilsētā Debrecenā, kur spēlēs sešu valstu izlases: Ungārija, Mongolija, Slovēnija, Nīderlande, Latvija un Polija.

Ja kāda vai kādas no šīm komandām būs izcīnījusi ceļazīmi jau olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Indijā, vietā stāsies kāda vai kādas no rezervistēm - Beļģija, Ukraina, Rumānija.

Vieta olimpiskā turnīrā jau garantēta trim valstīm, kuras ieņem augstākās vietas FIBA rangu tabulā, ņemot vērā katras valsts 50 labāko spēlētāju individuālo reitinga punktu summu - Serbijai, Krievijai un Ķīnai, kā arī rīkotājvalstij Japānai.

Latvijas izlases spēlētāji sezonas laikā spēkus apvienojuši komandā "Riga". Šosezon vienība spēļu praksi krāja Pasaules tūrē, kā arī Vienotās Eiropas līgas turnīrā. Līdz šim vienīgajā Pasaules tūres posmā neizdevās pārvarēt pusfinālu, bet pirmajā Vienotās Eiropas līgas posmā izcīnīta uzvara. Nākamajos trīs posmos "Riga" apstājās pusfinālā.