foto: Publicitātes foto
Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst ceturtdaļfinālā Pasaules tūres posmā Sočos
Citi sporta veidi
2021. gada 29. maijs, 13:18

Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst ceturtdaļfinālā Pasaules tūres posmā Sočos

LETA

Latvijas pludmales volejbolisti - Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien Sočos Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīra izslēgšanas spēļu otrajā kārtā uzvarēja Šveices duetu un iekļuva ceturtdaļfinālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sacensībās ar 21.numuru izliktie - Samoilovs/Šmēdiņš - ar 2-1 (23:21, 20:22, 15:13) pārspēja Šveices duetu Adrians Heidrihs/Mirko Gersons, kuri turnīrā izlikti ar 23.numuru.

Ceturtdaļfinālā Latvijas duets tiksies ar Polijas pāri Pjotrs Kantors/Bartošs Losjaks (18.). Šī cīņa būs arī par Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmi, jo latvieši ar 6040 punktiem šobrīd olimpiskajā rangā ieņem pēdējo vietu, kas dod tiesības uz startu Japānā, bet poļi ar 5940 punktiem ir tuvākie sekotāji.

Spēli plkst.18 tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport".

Jau ziņots, ka E grupā latvieši vispirms ar 0-2 (10:21, 15:21) piekāpās amerikāņiem - Nikolasam Lusenam/Filipam Dalhauseram, kuriem piešķirts 12.numurs, bet ar 2-0 (21:18, 21:17) uzvarēja nīderlandiešus - Stefanu Bormanu un Joriku de Grūtu, kuriem piešķirts 28.numurs.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Samoilovs/Šmēdiņš piektdien ar 2-1 (21:18, 14:21, 15:9) pārspēja pasaules ranga līderus - Norvēģijas duetu Annešs Mūls/Kristians Sērums.

Jau ziņots, ka "play-off" turnīra pirmo kārtu piektdien nepārvarēja sacensībās ar astoto numuru izliktais pāris Pļaviņš/Točs.

Savukārt kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā zaudējumu cieta Latvijas pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis.

Pasaules tūres posmā Sočos startē arī Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa, kuras sestdien cīnīsies par trešo vietu.

Turnīrs Sočos beigsies svētdien.

Graudiņa/Kravčenoka, kā arī Pļaviņš/Točs Latvijai jau ir nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties Tokijai ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās