foto: LETA
Latvijas 3x3 basketbola izlase ar uzvarām pār Austriju un Nīderlandi sāk olimpisko kvalifikācijas turnīru
Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs Nauris Miezis
Basketbols
2021. gada 27. maijs, 22:29

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar uzvarām pār Austriju un Nīderlandi sāk olimpisko kvalifikācijas turnīru

Jauns.lv / LETA

Latvijas 3x3 basketbola izlase Austrijas pilsētā Grācā ar uzvaru pār mājiniekiem ceturtdien sāka Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas basketbola izlase - Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis - pirmajā D grupas mačā, kas aizkavējās lietus dēļ, ar 21:14 pieveica Austriju.

Lasmanis guva desmit punktus, Miezis - septiņus, Čavars - trīs punktus un sakrāja septiņas atlēkušās bumbas, Krūmiņš - vienu punktu.

Pretinieku vienībā ar pieciem punktiem rezultatīvākais bija Filips Krēmers.

Otrajā mačā Latvija, kas turnīrā izsēta ar piekto numuru, ar 21:17 pieveica ar trešo numuru izlikto Nīderlandes vienību.

Ar divpunktu gājienu Latviju vadībā izvirzīja Lasmanis, bet tūlīt ar tālmetienu atbildēja Nīderlande.

Vairākkārt aizsardzībā teicami nospēlēja Čavars, kurš izvirzīja Latviju vadībā pēc teicamas Lasmaņa piespēles zem groza.

Pēc teicama Mieža caurgājiena, vēl viena Čavara groza pēc Lasmaņa piespēles un Krūmiņa gūtā groza Latvija ieguva vadību ar 6:3.

Tikmēr nīderlandieši jau sešas minūtes pirms mača beigām bija savākuši sešas personiskās piezīmes, kas nozīmēja divus soda metienus par katru nākamo. Piecas minūtes pirms mača beigām pirmos divus soda metienus tādā veidā realizēja Lasmanis, dubultojot savu gūto punktu ražu šajā mačā - 10:6.

Nīderlandieši ar diviem tālmetieniem pēc kārtas samazināja atpalicību līdz 13:15.

Tomēr īsā laikā Latvija ar četriem groziem viena punkta vērtībā, ar fantastiskām piespēlēm saraustot pretinieku aizsardzību, panāca 19:13.

Pretinieki pietuvojās, taču dažas sekundes pirms mača beigām pēc caurgājiena bumbu grozā no augšas trieca Lasmanis, svinot uzvaru pār spēcīgo pretinieku ar 21:17.

Latvijai deviņus punktus guva Lasmanis, pa pieciem sakrāja Miezis, kuram arī sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles, un Krūmiņš, kurš realizēja visus piecus viena punkta metienus, kā arī sakrāja piecas atlēkušās bumbas. Divi punkti Čavaram, kurš teicami pastrādāja aizsardzībā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pretiniekiem septiņus punktus sakrāja Dimeo van der Horsts, piecus - Arfins Slagters.

"Esam ļoti apmierināti ar divām šodienas uzvarām, jo šī ir nosaukta par "nāves" grupu. Tagad varēsim atpūsties," pēc mača tiešraidē Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) oficiālajā "YouTube" kanālā teica Čavars.

Citās grupas cīņās ceturtdien Kanāda (13.) ar 18:14 uzvarēja Horvātiju (12.), Austrija (20.) ar 18:17 - Horvātiju (12.).

D apakšgrupā Latvija ar divām uzvarām ir vadībā. Kanādai ir viena uzvara, Austrijai uzvara un zaudējums, Nīderlandei viens zaudējums, bet Horvātijai divas neveiksmes.

Pret Kanādu un Horvātiju Latvijas izlase, kura Grācā ieradās jau pirmdien, spēlēs sestdien. Izslēgšanas turnīrs paredzēts svētdien.

Turnīrs notiks divos posmos. Vispirms tiks aizvadīti turnīri četrās grupās, no katras pa divām labākajām komandām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Ja Latvijas komandai neizdosies iekļūt pirmajā trijniekā, latviešiem būs vēl viena iespēja tikt uz Tokijas olimpiskajām spēlēm - pēdējā ceļazīme uz Tokiju tiks izcīnīta no 4. līdz 6.jūnijam Ungārijas pilsētā Debrecenā, kur spēlēs sešu valstu izlases: Ungārija, Mongolija, Slovēnija, Nīderlande, Latvija un Polija.

Ja kāda vai kādas no šīm komandām būs izcīnījusi ceļazīmi jau olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Indijā, vietā stāsies kāda vai kādas no rezervistēm - Beļģija, Ukraina, Rumānija.

Vieta olimpiskā turnīrā jau garantēta trim valstīm, kuras ieņem augstākās vietas FIBA rangu tabulā, ņemot vērā katras valsts 50 labāko spēlētāju individuālo reitinga punktu summu - Serbijai, Krievijai un Ķīnai, kā arī rīkotājvalstij Japānai.

Latvijas izlases spēlētāji sezonas laikā spēkus apvienojuši komandā "Riga". Šosezon vienība spēļu praksi krāja Pasaules tūrē, kā arī Vienotās Eiropas līgas turnīrā. Līdz šim vienīgajā Pasaules tūres posmā neizdevās pārvarēt pusfinālu, bet pirmajā Vienotās Eiropas līgas posmā izcīnīta uzvara. Nākamajos trīs posmos "Riga" apstājās pusfinālā.