foto: LETA
ASV izlase sagādā Kazahstānai pirmo neveiksmi pasaules čempionātā hokejā
Hokejs
2021. gada 25. maijs, 19:00

ASV izlase sagādā Kazahstānai pirmo neveiksmi pasaules čempionātā hokejā

Jauns.lv / LETA

ASV hokeja izlase otrdien 2021.gada pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra trešajā spēlē sagādāja Kazahstānai pirmo zaudējumu turnīrā.

ASV izlase B grupas spēlē "Arēnā Rīga" ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Kazahstānu, kas iepriekš divas uzvaras izcīnīja "bullīšos".

Pirmā perioda septītajā minūtē ASV izlasi vadībā izvirzīja Edams Klendenings, Trevors Mūrs nākamās trešdaļas sākumā pārsvaru dubultoja, bet 3:0 trešā perioda otrajā minūtē nokārtoja Džeks Drurijs.

Kelvins Petersens ASV izlases vārtos tvēra visus 18 Kazahstānas hokejistu metienus.

Ceturtdien ASV izlases spēkosies ar Latviju.

Kazahstānas izlase čempionāti iesākusi negaidīti labi. Pirmajā spēlē "bullīšos" ar 3:2 uzvarēta Latvija, bet pēc tam šādā pašā manierē ar 2:1 pārspēta Somija. Tikmēr ASV valstsvienība čempionātu iesāka ar 1:2 zaudējumu pret Somiju, savukārt Kanādu izdevās uzveikt ar 5:1.

Latvijas hokeja izlasei papildlaikā un pēcspēles metienos neizdodas uzvarēt Kazahstānu

gallery icon
32

Par pretinieka grūšanu apmalē vienas spēles diskvalifikāciju saņēmis Kazahstānas izlases naturalizētais zviedrs Viktors Svedberjs, kurš otrdien laukumā nedevās.

Otrā B apakšgrupas spēlē plkst.20.15 tiksies Somijas un Norvēģijas izlases.

B grupas līdere ar deviņiem punktiem ir Vācija, otrā ar septiņiem punktiem ir Latvija, sešus punktus nopelnījusi ASV, bet Somija un Kazahstāna iekrājušas pa trim punktiem. Norvēģijai divās spēlēs ir trīs punkti, bet Kanāda un Itālija trīs mačos ir bešā.

Tikmēr otrdienas pirmajā A grupas spēlē Olimpiskajā sporta centrā Dānija ar 3:2 (2:1, 0:0, 0:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Lielbritāniju.

Bens O'Konors trešajā minūtē vadībā izvirzīja Lielbritāniju, bet Julians Jakobsens un Niklass Jensens perioda vidū aptuveni trīs minūšu laikā guva pa vārtiem, panākot 2:1. Maiks Hemonds aptuveni trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām iemeta Lielbritānijas izlases otros vārtus, kā rezultātā tika aizvadīts papildlaiks.

Papildlaika pēdējā minūtē uzvaras vārtus guva Markuss Lauridsens.

Briti turnīra pirmajā spēlē ar 1:7 graujoši zaudēja Krievijas Olimpiskās komitejas komandai, bet pēc tam ar 1:2 kapitulēja Slovākijai. Dānijai ar 4:3 izdevās pārsteigt zviedrus, taču pret Šveici piedzīvots minimāls zaudējums - 0:1.

Niklass Jensens pret Zviedriju izcēlās ar "hat-trick" un kopumā trīs spēlēs ticis pie septiņiem rezultativitātes punktiem (4+3). 

Plkst.20.15 otrā A grupas spēlē nūjas krustos Zviedrijas un Šveices izlases.

Apakšgrupas vadībā ar deviņiem punktiem ir Slovākija, sešus punktus trīs spēlēs iekrājusi Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda, bet Šveicei tikpat punktu ir divos mačos. Piecus punktus trīs spēlēs iekrājusi Dānija, četri ir Baltkrievijas rēķinā, Čehija nopelnījusi divus punktus, Lielbritānijai ir viens, bet Zviedrija divos mačos ir bez punktiem.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiek no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.